Gyógyszertárból lopott egy takarító

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy nő egy Komáromhoz közeli gyógyszertárban takarított, közben pedig több millió forintot lopott el a nyitva hagyott kasszából.
Vágólapra másolva!

A nő 2019 június 12-től dolgozott a gyógyszertárban, reggel 6 órás kezdéssel. Szabad bejárása volt minden helyiségbe.

Megfigyelte, hogy a készpénz bevételt az irodában tárolják egy nyitott szekrényben, egy lemezkazettában, aminek a kulcsát zárban hagyják.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A takarítónő kihasználta, hogy reggel 1 órán keresztül egyedül volt a gyógyszertárban, és 2020 januárjától június végéig,

hetente legalább 3 alkalommal 100-300 ezer forint közötti készpénzt lopott ki a pénztárból. Ezzel összesen 17.312.612 forintos kárt okozott.

Az ellopott pénzből több mint 10 milliót leköltött, felújította a házát, hitelt törlesztett, drága használati tárgyakat és ajándékokat vett, valamint rezsire és szolgáltatásokra költötte.

A nyomozás közben a nőtől lefoglaltak 6.536.500 forint készpénzt, és több mint 1 millió forint értékben foglaltak le használati tárgyakat. Ezen felül a nő több mint 6 millió forintot fizetett vissza a gyógyszertárnak részletekben.

Így a kárból több mint 13 millió forint megtérült.

A bíróság lopás miatt 1 év 5 hónap felfüggesztett börtönre ítélte.