Több mint 435 millió forintból épül körforgalom Sümegen a 84-es főút, valamint a Tóth Tivadar és Fehérkő utcák csomópontjában.

 A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. keddi közleménye szerint a jelenlegi szintbeli csomópont a nyári időszakban kiemelten forgalmas, a 84-es főúton közlekedők mellett jelentős a gyalogosforgalom is. Ezért a körforgalommá alakítás során a városközpont felőli oldalon kijelölt gyalogos átkelőhelyet és kerékpáros átvezetést is kialakítanak a kapcsolódó járda és kerékpárút megépítésével.

A projekt tartalmazza a közvilágítási hálózat korszerűsítését, a közműkiváltásokat, valamint a 84-es főút alatt egy nagy méretű csapadékcsatornát is elhelyeznek - jelezték.

Az önkormányzat mellett helyi civilek is kezdeményezték

A közleményben idézték Navracsics Tibort, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltjét, aki szerint a beruházás jelentősen javítja a közlekedésbiztonságot és a térségben élők életminőségét.

Végh László (Fidesz-KDNP), Sümeg polgármestere közölte: a körforgalom építését az önkormányzat mellett helyi civilek is kezdeményezték, és a fejlesztés más beruházásokkal együtt hozzájárul ahhoz, hogy Sümeg - megőrizve barokk kisváros jellegét - korszerű, élhető településsé váljon.

A körforgalmi csomópont az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában állami forrásból valósul meg. A kivitelezést az Alpok Terra Kft. végzi - írták.

Címlapi képünk illusztráció.