Körforgalom épül Sümegen

épít, építkező, építkezés, építési terület, ház, házépítés, illusztráció
Construction and structure concept of Engineer or architect meeting for project working with partner and engineering tools on model building and blueprint in working site, contract for both companies.
Vágólapra másolva!
Több mint 435 millió forintból épül körforgalom Sümegen a 84-es főút, valamint a Tóth Tivadar és Fehérkő utcák csomópontjában.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. keddi közleménye szerint a jelenlegi szintbeli csomópont a nyári időszakban kiemelten forgalmas, a 84-es főúton közlekedők mellett jelentős a gyalogosforgalom is. Ezért a körforgalommá alakítás során a városközpont felőli oldalon kijelölt gyalogos átkelőhelyet és kerékpáros átvezetést is kialakítanak a kapcsolódó járda és kerékpárút megépítésével.

A projekt tartalmazza a közvilágítási hálózat korszerűsítését, a közműkiváltásokat, valamint a 84-es főút alatt egy nagy méretű csapadékcsatornát is elhelyeznek

- jelezték.

Az önkormányzat mellett helyi civilek is kezdeményezték

A közleményben idézték Navracsics Tibort, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltjét, aki szerint a beruházás jelentősen javítja a közlekedésbiztonságot és a térségben élők életminőségét.

Végh László (Fidesz-KDNP), Sümeg polgármestere közölte: a körforgalom építését az önkormányzat mellett helyi civilek is kezdeményezték, és

A körforgalmi csomópont az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában állami forrásból valósul meg. A kivitelezést az Alpok Terra Kft. végzi - írták.

Címlapi képünk illusztráció.