Bakondi György: A migráció tartósan velünk lesz

BAKONDI György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója „Az ünnepek alatt is védik a határt a katonák és rendőrök” címmel tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2020.
Vágólapra másolva!
A migráció tartósan velünk lesz, ahogy már az elmúlt 6-7 évben is jelen volt - figyelmeztetett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György közölte: jelenleg is zsúfolt a balkáni útvonal, ugyanúgy, mint a másik két irány, a spanyolországi és az olaszországi.

Szinte beláthatatlan a migránsok utánpótlása Afrikából Líbián és Tunézián keresztül Európába.

Bakondi György: Beláthatatlan a migránsok utánpótlása Afrikából Líbián és Tunézián keresztül Európába - tette hozzá a főtanácsadó Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A török és az északmacedón határon is egyre több a határátlépés, abból az irányból elsősorban afgánok érkeznek. Nemrég egy német miniszter arról beszélt, hogy a munkaerőhiány miatt szükség van még migránsokra.

A legális és az illegális migráció, továbbá az utóbbihoz kapcsolódó szervezett bűnözés miatt folytatni kell a magyar államhatár szigorú védelmét - hangsúlyozta a szakember.

Hozzátette, a belső biztonság erősítéséhez hozzájárul a polgárőrség és a mezőőrség. Utóbbi feladata a mezőgazdasági vagyonbiztonság, elsősorban a termények védelme. A felfegyverzett mezőőrök feltartóztatják a jogellenes cselekmények elkövetőit és átadják a rendőrségnek - ismertette Bakondi György.