Két héten belül kétszer is tetten értek lopás miatt egy 41 éves, veszprémi férfit. Egyik alkalommal egy épület faláról tépte le a kártyaleolvasót, másodjára pedig egy áruházból lopott egy akkumulátort. Egyik esetben sem számolt azzal, hogy a kamerák rögzítik a lopásokat. Azt is megállapították róla, hogy mindezt felfüggesztett büntetése időtartama alatt követte el.

A férfi október 29-én késő délután egy veszprémi hostelnél az ajtó melletti falról letépte a beléptetőrendszer kártyaleolvasó szerkezetét, és azzal elmenekült a helyszínről. A lopást rögzítette egy kamera, így néhány nappal később a 236 000 forint értékű szerkezetet lefoglalták tőle és kiadták a sértettnek, aki azt kisebb javítást követően vissza tudta szerelni a helyére.

A férfi röviddel ezután, november 10-én egy veszprémi bevásárlóközpont élelmiszeráruházában nézelődött, majd leemelt a polcról egy 6000 forint értékű, 20 V-os akkumulátort, melyet kivett a dobozából, majd a dobozt más áruk közé rejtette, az akkumulátort pedig ellopta. Azonban ez esetben is rögzítették a kamerák a lopást, a kihívott rendőrök pedig a felvételek alapján felismerték,így másnap már le is foglalták a lopott holmit.

A kép illusztrációForrás: pixabay.com

Mint kiderült, már korábban is többször folyt vele szemben eljárás lopások miatt. Az ügyészség ez alkalommal börtönbüntetés kiszabását javasolta, illetve, hogy egy korábbi, felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is rendeljék el, a férfi ugyanis annak időtartama alatt lopott.