Nem hajlandó Márki-Zay elárulni, hogy kik súgtak neki a tévéstúdióban

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Belgium, Brussels, 2021/11/11. Hungarian opposition leader Peter Marki-Zay holds an international press conference at Brussels Press club. Photograph by Valeria Mongelli / Hans Lucas. Belgique, Bruxelles, 2021/11/11. Le leader de l opposition hongroise Peter Marki-Zay tient une conference de presse internationale au Press club de Bruxelles. Photographie de Valeria Mongelli / Hans Lucas. (Photo by Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök aktuális jelöltje kedd este élő adásban felejtette el, hogy mikor tartja a saját évértékelőjét. A baloldali jelölt két hibás dátumot is megadott. Végül valakik megsúgták neki a helyes választ, és harmadik próbálkozásra már sikerült ezt elmondania. Azt azonban nem lehet tudni, hogy kik súgtak Márki-Zaynak. Az Origo ezzel kapcsolatosan kérdéseket tett fel a politikusnak, de a baloldali jelölt nem reagált a megkeresésünkre. Ha mégis válaszol, akkor közöljük azt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter kedd este – szokásához híven – az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

A riporternő többek között arról kérdezte a baloldali jelöltet, hogy mikor tartja az évértékelőjét, mire

Márki-Zay előbb azt mondta, tizenhetedikén, majd kinézett valakire a stúdióban – úgy tűnik, már a sajtósai bent ülnek, hogy súgjanak neki – és javított tizenötödikére. Néhány másodperc múlva azonban megint kinézett a stúdió egy másik pontjára, és megint javított: tizenhatodikára.

Az Origo a történtekkel kapcsolatosan megkereste a baloldali jelöltet. Az ügyben az alábbi kérdéseket juttattuk el Márki-Zay Péterhez:

  1. Ki volt a két ember, aki a stúdióban súgott Önnek?
  2. Miért kell bemenniük a stúdióba?
  3. Súgtak-e más kérdésnél is?

Cikkünk megjelenéséig

Gyurcsány jelöltje nem reagált a megkeresésünkre,

amennyiben ez megváltozik, akkor a válaszát azonnal leközöljük.