A rendőrség épülete előtt fenyegette lábtöréssel a barátnőjét a férfi

családon belüli erőszak bántalmazás
Vágólapra másolva!
Kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2020 júliusában a Kecskeméti Rendőrkapitányság épülete előtt a volt barátnőjét azzal fenyegette meg, hogy eltöri a lábát, ha terhelő vallomást tesz rá egy zaklatási ügyben - írja csütörtöki közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a vádlott volt barátnője zaklatás miatt feljelentést akart tenni a vádlott ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. A nő 2020. július 28-án elment a rendőrségre, ahová a vádlott is elkísérte.

Mielőtt azonban a sértett bement volna az épületbe,

a férfi a rendőrség lépcsőjén a volt barátnőt azzal fenyegette meg, hogy ha terhelő vallomást tesz rá a rendőrségen, akkor eltöri a lábát.

– A sértett a fenyegetés ellenére a vádlottra terhelő tanúvallomást tett a zaklatási ügyben. A vádlott a fenyegetésével a volt barátnőjét arra akarta kényszeríteni, hogy tanúként a kötelezettségeit ne teljesítse. A vádlott ellen a zaklatási ügyben is vádat emeltek, az ügyész indítványozta a mostani ügynek a zaklatási ügyhöz való egyesítését – írják.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja, és elzárás, valamint közérdekű munka kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapi / social media-képünk illusztráció.