Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy a világpiaci energiaárakat rá kell engedni a lakosságra. 

Tordai úgy fogalmazott, hogy rá lehet engedni a tényleges piaci árakat a lakosságra jelentős fűtéskorszerűsítési és szigetelési programok után, ugyanis a nap végén ugyanannyi a rezsiszámla, mert kevesebb fogyasztást magasabb egységáron fizetnek.

A politikus okfejtéséből tehát egyértelmű, hogy az ingatlanok korszerűsítése után sem fizetne kevesebb rezsit a magyar lakosság, ugyanis a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést és a hatósági árszabást, és a világpiaci folyamatoknak szolgáltatná ki a lakosságot.

 

Tordai Bence nem kér a rezsicsökkentésbőlForrás: Facebook

Márki-Zay Péter is eltörölné a rezsicsökkentést

Márki-Zay Péter korábban szintén többször is támadta a magyar kormány rezsicsökkentési politikáját, amelyet „ostobaságnak" nevezett. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebb gázt, villanyt és vizet fogyasztunk, vagy szigeteljük a házunkat.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés megszüntetéséről beszélt tavaly október közepén is. A Dobrev Klárával folytatott baloldali miniszterelök-jelölti vitája során többek között kifejtette, hogy nehéz kivezetni a rezsicsökkentést. Pedig szerinte a fenntartható gazdasághoz az embereknek – ahogy fogalmazott – érezniük kellene az energiaár-növekedést.