"Óriási lebukás" - ez volt az első gondolata Hidvéghi Balázsnak, amikor olvasta a Magyar Nemzet cikkét. Mint emlékezetes, a brüsszeli kettős mércét leleplező dokumentumok érkeztek a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez. A felvételeken Dalibor Rohac, egy amerikai kutatóintézet munkatársa, Andrej Nosko, a Nyílt Társadalom Alapítvány volt igazgatója, valamint Kálmán Mátyás, a 24.hu, valamint az Index korábbi munkatársa látható és hallható.

A felvételek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a külföldi újságírók torz képet festenek Magyarországról, az NGO-k pedig megvesztegethetik őket. Pénteken Asbóth Mártonról a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik jelenlegi projektvezetőjéről került napvilágra egy felvétel, amelyen arról beszél, hogy Magyarországon és Lengyelországban annak ellenére kifejezetten jó élni, hogy a nyugati sajtóban azt írják, autoriter rezsimek vannak hatalmon a két országban.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-EP képviselője a Mediaworks Hírcentrum Narratíva című podcastjában a felvételekre úgy reagált, hogy 

a Soros-hálózathoz kapcsolódó szervezetek teljesen beépültek az Európai Parlamentbe.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőjeForrás: MTI/Kovács Attila

Már a bizottsági jelentéseket is nagyban befolyásolják. Hidvéghi Balázs szerint az unió részéről meg is kezdődött a beavatkozás a magyar választásokba. Példaként hozta a Helyreállítási Alapot, illetve a gyermekvédelmi törvényt ért támadásokat.