A kőbányai rendőrök befejezték a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik egy X. kerületi társasházban új pszichoaktív anyagot árultak.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt folytattak eljárást két budapesti férfival szemben,

akik „biofű" és „varázsdohány" fantázianevű szereket árultak adagonkéntként 500 forintért.

A kőbányai rendőrök 2019. október 2-án egy Bihari utcai társasházban fogták el az egyik eladót, D. Gyulát, és vele együtt több fogyasztót is. 

T. Miklóst azonban nem találták, így vele szemben elfogatóparancsot adtak ki, de már másnap elfogták. A T. Miklóstól,illetve a D. Gyulától vásárolt növényi törmelékekről a szakértők azt állapították meg, hogyazok új pszichoaktív anyagok, az utóbbinál viszont amfetamin és THC származékokat tartalmazó anyagokat is találtak.

Forrás: Police.hu

A rendőrök az 50 éves T. Miklóst új pszichoaktív anyaggal visszaélés, a 32 éves D. Gyulát pedig új pszichoaktív anyaggal visszaélés, illetve kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki. T. Miklós tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg D. Gyula nem tett vallomást, de a gyanúsítás miatt panasszal élt. A rendőrök befejezték a nyomozást, az iratokat átadják az illetékes ügyészségnek - írja a Police.hu.