Orbán Viktor: Ez a választás arról szól, hogy Gyurcsány és Bajnai akar visszatérni

Orbán Viktor évértékelő beszéde 2022, Várkert Bazár
Vágólapra másolva!
Szombaton vette kezdetét az április 3-i országgyűlési választás hivatalos kampányidőszaka, az első kampánynap legfontosabb eseménye Orbán Viktor évértékelője. Az egyéni választókerületi jelölteknek két hetük van az ajánlások összegyűjtésére, a pártoknak február 26-ig kell az országos listát összeállítani. A miniszterelnök beszédét itt közvetítjük percről percre.
Vágólapra másolva!

A kampány első jelentős eseménye Orbán Viktor évértékelője, amelyet a miniszterelnök szombat délután három órakor tart a Várkert Bazárban. A beszédben többek közt minden bizonnyal szó lesz az elmúlt időszak eredményeiről, a kormány célkitűzéseiről, a választás tétjéről és természetesen a tervekről is.

A kampány kezdetével a pártok, pártszövetségek is megkezdik az egyéni képviselőjelöltjeik indulásához szükséges ötszáz ajánlás összegyűjtését, amire két hetük van. Az ajánlóíveket február 25-ig kell leadniuk az illetékes választási bizottságnak, míg az országos pártlisták állításának határideje február 26.

Orbán Viktor évértékelőjét a kormányfő Facebook-oldalán és YouTube-oldalán is lehet majd követni, az M1 és a Hír TV is közvetíti. Az Origón természetesen percről percre közvetítjük a beszédet.

„Lebegj, mint egy pillangó, szúrj, mint egy méh!"

A száz évvel ezelőtti trianoni katasztrófára és a balliberális kormányok okozta tíz évvel ezelőtti csődből való kilábalására is emlékezett Orbán Viktor legutóbbi évértékelő beszédében, 2020 februárjában. Orbán Viktor megemlékezett a kormányzás tizedik évfordulójáról is.

- idézte fel. A kormányfő kiemelte, hogy az emberek reménybe, jövőbe vetett hite nem volt alaptalan. A sikerhez viszont elengedhetetlen volt a nemzeti önbecsülés helyreállítása.

Orbán Viktor évértékelő beszéde a Várkert Bazárban 2022. február 16-án. Fotó: Koncz Márton - Origo

Kitért a 2022-es választásra is, amelynek kapcsán Muhammad Ali egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnokot idézte: „Lebegj, mint egy pillangó, szúrj, mint egy méh!" Az ellenzék kapcsán megjegyezte, bárki bárkivel összeáll, avantgárd megoldások vannak, ilyen szereléseket próbálgatnak:

2021-ben az évértékelő beszéd a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Februári döntések

Februárban számos fontos intézkedés lépett életbe, a kormány döntése értelmében a társadalom széles rétegeinek lesz jobb. A 13. havi nyugdíjat a héten már elkezdték kivinni a postások, és az utalások is elindultak.

Megérkezett a fiatalok első adómentes fizetése, emelkedett a minimálbér, emelkedett a kulturális szférában dolgozók és az ápolók fizetése, folytatódott az orvosok béremelése, a rendőrök és a katonák pedig megkapták a fegyverpénzt.