Újra bíróság elé kell állnia Kozsónak. A Blikk úgy tudja, a zenész 2015-ben tízmillió forintot kért kölcsön egy volt alkalmazottjától, és nem adta vissza időben a pénzt.

A vád jelentős kárt okozó csalás bűntette, amelyért akár öt év börtön is járhat, bár Kozso ügyvédje állítja, az összeget már visszafizette a védence annak a hölgynek, akivel a lap információi szerint korábban viszonya is volt.

"Miután a nő felmondott, még tartották a kapcsolatot, Kozso pedig tudta, hogy külföldre költözött, és viszonylag jó anyagi körülmények közt él" - mesélte a Blikknek a zenész egyik ismerőse.

KozsoForrás: Origo

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Kozso külföldön is meglátogatta a nőt, akitől vállalkozásához kért segítséget.

"Elmondta, szeretne létrehozni egy bárral együtt működő hostelt, azonban az ingatlan belső átalakításához szükséges 25 millió forinttal nem rendelkezik. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy ha rendelkezésére bocsátja a felújításhoz szükséges összeget, akkor 50 %-os részesedést ad neki a későbbi bevételből" - áll a törvényszék tájékoztatójában, ahol azt is leírják, hogy a nő több részletben 10 millió forintot adott a zenésznek, ám 2016-ban meggondolta magát, és visszakérte a pénzt.

Ugyanebben az évben indult eljárás a zenész teaháza miatt, amelyben a hatóság szerint lopták a vizet és az áramot, 1,7 millió forintnyi kárt okozva a szolgáltatóknak. 

"A terheltnek a hostel és bár létrehozása valójában nem állt szándékában. Célja kizárólag az volt, hogy a sértettől pénzt szerezzen, amely összeget saját céljaira fordította" - írja tájékoztatójában a Fővárosi Törvényszék.

A Blikk megkérdezte Kozsót is az ügyben.

"Stúdióban vagyok és dolgozom. Nekem ez most túl sok... Nincs mit mondanom" - mondta a zenész, majd bontotta a vonalat, ám jogi képviselője elárulta, a kölcsönkért pénzt azóta visszafizették, de az eljárás már elindult.

"Valóban volt egy kölcsön, amelyet késedelmesen, de ügyfelem megfizetett, tehát elszámolt vele. A tízmillió forintot 2021. június 18-án visszafizette a hitelezőnek" - mondta dr. Novák Péter ügyvéd, hozzátéve, a vádemelés előbb megtörtént, mint a fizetés.