Nem telik el úgy hét, hogy Márki-Zay Péter ne sértene meg valakit, vagy ne tenne megbotránkoztató kijelentést. Legutóbb Fonyódon, egy szombati fórumon szólta el magát Gyurcsány Ferenc jelöltje, ahol a Jobbik jelöltjét támogatta, és arról beszélt, hogy ők a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviselik. Magyarul elismerte, hogy közöttük vannak kommunisták és fasiszták is. Az Origo megkérdezte Márki-Zay Pétert, hogy meg tudja-e nevezni, kik képviselik náluk a kommunistákat és kik a fasisztákat, de ez idáig nem kaptunk választ. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük!

Márki-Zay Péter Fonyódon a Jobbik jelöltjét támogatta, és egy fórumon arról beszélt, hogy

ők a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviselik. Magyarul elismerte, hogy közöttük vannak kommunisták és fasiszták is.

Márki-Zay szó szerint így fogalmazott:

Ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.

A videón Márki-Zay közelében állt Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki láthatóan egyáltalán nem döbbent meg a szavakon. (Ami a Jobbikot illeti, a párt antiszemita, rasszista botrányai után nem is nagyon lehetett volna oka meglepődésre.)

Többen is megdöbbentek Márki-Zay Péter kijelentésein

"Európában" ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni. Nem tudom, hogy tisztában vannak-e vele az érintettek, hogy mi történik, ha ezeket a mondatokat lefordítják külföldire.

– Hont András baloldali publicista így reagált Márki-Zay fasisztázása kapcsán. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője pedig azt a kérdést tette fel a Facebookon:

Ha Orbán Viktor mondana olyat, hogy ő a fasisztákat is képviseli, akkor vajon a baloldal és Brüsszel hány perc alatt szólítaná fel lemondásra?

Az Origo megkereste Márki-Zay Pétert, és megkérdeztük tőle, hogy 

meg tudja-e nevezni, kik képviselik náluk a kommunistákat és kik a fasisztákat?

Gyurcsány jelöltje ez idáig nem válaszolt, ha mégis fog, cikkünket frissítjük.