Traumatológiai tanszéket indít a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegen

felvételi 2022 keresztféléves képzés egyetem PTE
Pécsi Tudományegyetem
Vágólapra másolva!
Külső traumatológiai tanszéket indít Zalaegerszegen a Pécsi Tudományegyetem. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára úgy fogalmazott: ez a térség egészségügyi ellátása és felsőoktatása számára is kiemelkedő jelentőségű lépés.
Vágólapra másolva!

Bódis József hozzátette, a traumatológiai tanszék nemcsak magas szintű szakmai tevékenységet jelent, de modern eszközök beszerzését és tudományos-innovációs tevékenységet is.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az emberek számára az egyik legérzékenyebb dolog

az egészség, de ez a kormányzat számára is nemzetstratégiai kérdés.

Az egészségügyben dolgozók az elmúlt időszakban mindent megtettek azért, hogy átvészeljék a koronavírus-járvány okozta átmeneti állapotot.

Magyarországon a foglalkoztatás és a gazdasági növekedés sem maradt el a járvány ellenére,

amiben az egészségügynek kiemelkedő szerepe volt, hiszen az a cél, hogy, aki megbetegszik, minél előbb visszatérjen a munkába - jegyezte meg.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) szerint nemcsak sikerült megmenteni, de most már

magasabb szintre is lehet emelni a városban a traumatológiai ellátást,

ehhez az önkormányzat is minden segítséget megad, még ha soha nem volt is fenntartója a kórháznak. Egy felelősen gondolkodó városvezetés számára ugyanis nem lehet mindegy, hogy milyen állapotban van a helyi egészségügyi ellátó rendszer - jelentette ki.

Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója azt mondta, hogy a szívsebészet, a kardiológia és a gasztroenterológia után a traumatológia is önálló tanszékként kap helyet a zalaegerszegi intézményben mint a pécsi egyetem oktatókórházában. Az ITM 80 millió forintot biztosított modern eszközök és egy új, a betegbiztonságot szolgáló applikáció beszerzésére, de már újabb szakemberek is érkeztek, valamint a traumatológiai ellátásban eddig nem alkalmazott eljárásokat is bevezettek Zalaegerszegen - ismertette.

Címlapi és social képünk illusztráció.