Nem hajlandóak elítélni a baloldali közéleti személyiségek Márki-Zay Péter baloldali jelölt azon kijelentését, hogy ő a fasisztákat (is) képviseli. Korábban ugyanezek viszont elítélték a Jobbikot a szélsőséges párt fasiszta ideológiája miatt.

Bohár Dániel, a Pesti TV riportere telefonon megkeresett olyan baloldali közéleti személyiségeket, akik 2014-ben a Jobbikot támadták, annak fasizmusa miatt. A Pesti TV munkatársa arra volt kíváncsi, hogy mit gondolnak ugyanezek a szereplők arról, hogy Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter a fasisztákat is kívánja képviselni.

A megkeresett személyek – Nagy Bandó András humorista, Dés László zeneszerző és a magát Tanár Úrnak hívató baloldali riporter, Havas Henrik  – azonban elutasították Bohár Dániel megkeresését, egyetlenegy konkrét kérdésére sem voltak hajlandók válaszolni, hanem rövid időn belül lenyomták a telefont.

Bohár Dániel ezt a következőképpen kommentálta: Emlékeztek még arra, amikor 2014-ben baloldali művészek kiálltak egy videóban a fasiszta Jobbik ellen? Na, ugyanezeket az embereket ma már nem zavarja, hogy Márki-Zay Péter a fasisztákat képviseli.