Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Múzeum és a Várkapitányság

várkert, bazár, advent, tél
A felvétel 2019-ben készült, sajnos hó nélkül
Vágólapra másolva!
Évente legalább két kiállítást mutat be a Várkert Bazár Déli palotáiban a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a Várkapitányság NZrt-vel kedden megkötött együttműködési megállapodás értelmében.
Vágólapra másolva!

A 2014-re felújított Várkert Bazár mára kétségkívül Budapest kulturális életének meghatározó helye lett - fogalmazott a megállapodás aláírása előtti budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gergely, a Budavári Palotanegyed megújításáért felelős kormánybiztos, a Várkapitányság NZrt. igazgatóságának elnöke.

Várkert Bazár Forrás: Karasz / Várkert Bazár / Facebook.com

Mint hozzátette, az öt esztendőre szóló együttműködés ideje alatt az MNM évente legalább két tárlattal jelentkezik a Várkert Bazár mintegy 1000 négyzetméteres kiállítóterében.

A 2014-re felújított Várkert Bazár mára kétségkívül Budapest kulturális életének meghatározó helye lett - fogalmazott a megállapodás aláírása előtti budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gergely. Fotó: Csudai Sándor - Origo

L. Simon László, a Nemzeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy elsőként a Világkiállító magyarok 170: Magyarország a világkiállításokon 1851-2021 című tárlatot mutatják be a Déli palotákban idén ősszel, majd 2023 tavaszán két helyszínen, a múzeum épületében és a Várkert Bazárban párhuzamosan rendezik meg a Kárpát-medencei esküvői szokások változásait a középkortól végigkövető, Magyar Menyasszony című kiállítást.