Levideózta a balassagyarmati gyilkos, ahogy az életéért könyörög az áldozata

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az egykori munkatársát és barátját brutális kegyetlenséggel kivégző férfira.
Vágólapra másolva!

A megállapított tényállás szerint a budapesti férfi 2018 októberében meglátogatta a korábban külföldön vele dolgozó barátját Balassagyarmaton. Egész este szórakoztak, ittak. Az egyik söröző előtt a férfi rátámadt a vendéglátójára. Többször megütötte.

Miután hazasétáltak, a támadó megpróbált kölcsönkérni áldozatától, de a férfi nem adott neki pénzt. A Ettől annyira dühös lett, hogy káromkodva megint rátámadt. Ezúttal nem állt meg pár ütés után.

Brutális kegyetlenséggel gyakorlatilag kivégezte a munkatársát, folyamatosan és sokáig rugdosta a fejét és az egész testét.

Eközben a mobiljával is rögzítette, ahogy áldozata szenved és az életéért könyörög. Nem segített neki, csak forgatott. Aztán lefeküdt mellé a szobában.

Amikor reggel rájött, hogy a férfi nem mozdul, álnéven mentőt hívott hozzá, de a mentősök már csak a halálát tudták megállapítani.

A támadó elment a házból és új ruhákat vett egy üzletben, majd azt hazudta a nyomozóknak, hogy idegenek támadták meg a barátját.

A Nógrád Megyei Főügyészség 2020 januárjában emelt vádat a középkorú férfival szemben aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és garázdaság miatt.

A Balassagyarmati Törvényszék tavaly ősszel, szeptember 13-án hirdetett ki az első fokú ítélet, amelyben a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és garázdaságban is bűnösnek mondták ki,

amiért 21 és fél év fegyházbüntetést kapott amellett, hogy 10 évre a közügyektől is eltiltották.

Az ítélet ellen az ügyész az életellenes bűncselekményhez kapcsolódóan az aljas indokból elkövetés megállapításáért, valamint az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést azzal, hogy a másodfokú bíróság határozzon a feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontjáról.

Az első fokú ítélet ellen a férfi felmentéséért, míg védője felmentés és a büntetés enyhítéséért fellebbezett. A másodfokú eljárás befejezéséig a férfit nem engedik ki a rácsok mögül, mert már korábban letartóztatták.