Halálos balesetet okozott egy fiatal nő, vádat emeltek ellene

Egy 24 éves nő közlekedett 2020. december 30-án 15 óra 30 perc körüli időben személyautójával a 6533-as úton Zomba irányából Bonyhád irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott és összeütközött a szemből érkező személygépkocsival.
a halálos balesetben részt vevő autók
Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki gondatlanul okozott halálos közúti balesetet. Egyik sérült sem használta a biztonsági övet.
Vágólapra másolva!

2020. december 30-án délután, egy fiatal nő egy mellékúton haladt. Az út nedves volt. Egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, majd elvesztette az uralmát az autója felett. Áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol

az autója jobb első részével ütközött a vele szemben, szabályosan közlekedő, már enyhén jobbra tartó és lassító autóval.

A vétkes sofőr autója megperdült, miközben a jobb hátsó sárvédőjével nekiütközött a másik autó bal hátsó ajtajának.

A szakértők megállapították, hogy sem a vétkes sofőr, sem a másik autó vezetője nem lépte túl a megengedett 90 kilométer//órás sebességet. 72-76 kilométer/órával haladt az autós, aki megcsúszott, de még ez is soknak bizonyult.

A balesetet ugyanis csak akkor lehetett volna elkerülni, ha 69 kilométer//óránál alacsonyabb sebességgel vette volna be a kanyart.

A szembe jövő autót vezető, fiatal nő, és a mögötte ülő utas könnyebben sérült, a balesetet okozó fiatal sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A biztonsági övet egyikük sem használta. Ahogy a vétlen autó anyósülésén utazó sem, akit olyan súlyos sérülésekkel vittek kórházba,

hogy néhány nappal később meghalt.

A szakemberek megállapították, hogy a baleset és a halála között közvetett ok-okozati összefüggés van és ha be lett volna kötve, nem lett volna halálos ez a baleset. A büntetlen előéletű nővel szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a Bonyhádi Járásbíróságnál.