Meghalt egy hatéves kisfiú Sárospatakon, miután beszakadt alatta a jég

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Három napja meghalt a hatéves Milán, aki barátjával játszadozott a Ronyva patak partján, mikor beszakadt alatta a jég - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Aznap reggel minden úgy indult a Papp családnál, ahogyan máskor: Kálmán, az apa dolgozott, felesége, Anita a gyerekekkel volt.

"A feleségem ruhát adott rá, a nagylányom, Emese pedig a kapuból figyelte, ahogy Milán elindul a nagymamájához, megvárta, hogy beforduljon az utcába. Ekkor látták utoljára őt életben" - mondta Kálmán.

Mikor az apa hazatért, már rendőrök voltak a házban, mivel addigra a fia eltűnt.

"Kiugrottam, és rohantam, ahogy csak bírtam, azonnal keresni kezdtem" - idézte fel a férfi. Kiderült ugyanis, hogy Milán a nagymamája felé menet összetalálkozott barátjával, a négyéves Rikóval, akivel inkább elment barátja házához megetetni a lovakat. A két gyerek viszont ezután eltűnt, Rikó családja keresni is kezdte a gyerekeket, Milán szüleinek viszont ekkor még nem szóltak.

"Már azzal a hírrel jöttek, hogy Milán eltűnt, és a patak egyik felét átvizsgálták, de nem találják. Miért nem szóltak nekünk?" - tette fel a kérdést Milán édesanyja, Anita, aki ekkor az egész családdal a gyereket kereste. A fiú testét végül apukája találta meg.

- mondta Kálmán.

A család azóta is a válaszokat keresi, ugyanis az eddigi információk szerint mind a két gyerek a hártyavékony jégre csúszott, de csak Rikó tudott kimászni, aki megpróbálta ugyan Milánt is kihúzni, de nem sikerült neki. Ezután állítólag a mezőn átvágva egy pár száz méterrel arrébb lévő laktanyában kért a gyerek segítséget. A család szerint azonban több részlet sem stimmel.

"Milán vagány, erős, fürge srác, hogy lehet, hogy egy nála kisebb kimászott az alig ötvencentis vízből, ő pedig nem? Rikó pedig miért nem az alig száz méterre lévő házhoz, hozzánk szaladt segítségért? Miért a jóval messzebb, a patak túloldalán lévő laktanyához, ami még egy hatalmas, sötét, ismeretlen mező túloldalán van?" - tette fel a kérdést Kálmán, aki szerint

egy harmadik, nagyobb gyerek is lehetett velük.

"Már csak azért is, mert a parton egy nagyobb gyerek ruháit is megtaláltuk. De Rikóval beszélni sem tudtunk, nem engedték. Azóta járok föl és alá a patakparton, és próbálok rájönni, mi történhetett az én drága hercegemmel. Válaszokat szeretnék kapni, hogy legalább az ő lelke megnyugodjon. Mert sok csapás ért, és mindenre fel voltam készülve, de arra nem, hogy a kisfiam eltemessem. Ennyi jár neki, hogy kiderüljön az igazság, az ő lelke hajt előre most engem" - szögezte le Kálmán.

Címlapi képünk illusztráció.