Halálos lakástűz volt Újpesten

lűz láng illusztráció
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy egy újpesti lakásban szerdán hajnalban, a tűzoltók egy embert találtak az ingatlanban, akinek az életét már nem tudták megmenteni.
Vágólapra másolva!

Szerdán hajnali fél kettőkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, mert egy újpesti társasház egyik lakása füstölt. A Szent László téren egy négyemeletes, tetőtér-beépítéses társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tűz - írja szerda reggeli közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tizenhat tűzoltó három járművel percek alatt a helyszínre ért, ahol egy negyven négyzetméteres lakás tizenöt négyzetméteres szobájában hulladék és bútorok égtek öt négyzetméteren.

A tűzzel érintett lakás előszobájában a tűzoltók egy eszméletlen embert találtak, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

A lángokat a tűzoltók rövid időn belül eloltották. Az égő lakás feletti lakásból a tűzoltók két felnőttet és egy csecsemőt hoztak ki légzőkészülékre csatlakoztatható mentőálarcban, ők megfigyelésre kórházba kerültek. A tűzoltók valamennyi lakást átvizsgálták, a lakókat a beavatkozás idejére arra kérték, hogy zárják be a nyílászárókat és maradjanak otthon.

A tűz keletkezési körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Közleményében a katasztrófavédelem emlékeztetett, hogy érdemes egy füstérzékelőt beszerezni otthonra, a készülék már a tűz keletkezésekor jelez, ekkor még van idő cselekedni.