Meghekkelték a nem létező diplomájáról hazudozó Hajnal Miklós plakátjait - fotók

ellenzéki megemlékezés oktober 23 Hajnal Miklós Fekete-Győr András
Vágólapra másolva!
Nem hagyták szó nélkül a magának diplomát hazudó XII. kerületi momentumos képviselő ügyét a budai polgárok. Felháborodásuknak Hajnal Miklós kampányplakátjain adtak hangot. A politikus saját és Márki-Zay Péterrel pózoló posztereire a „Kamudiplomás" feliratot ragasztották, hívja fel rá a figyelmet a Metropol. Más plakátokon pedig egyenesen bohócot csináltak Hajnalból.
Vágólapra másolva!

Bármennyire próbálják olykor diktatórikus eszközökkel is összetartani, tovább repedezik az ellenzéki összefogás a XII. kerületben, írja a Metropol. A belső viszályt az robbantotta ki, hogy Hajdu Mária, az LMP XII. kerületi önkormányzati képviselője a Facebookon tette szóvá, hogy

nem lenne szabad kettős mércét alkalmazni a magának diplomát hazudó, momentumos Hajnal Miklós esetében sem,

és szerinte vele szemben is ugyanúgy kéne eljárni, mint az MSZP-s Bangónéval, akit egy hasonló hazugság miatt a pártja kizárt, és a mandátumát is visszaköveteli.

A budaiak nem hagyták szó nélkül Hajnal kamudiplomáját Forrás: Metropol

Hajnal Miklós, aki Budapest 3. választókerületében, a Hegyvidéken akar képviselőjelölt lenni, az elmúlt években rendszeresen szerepelt televíziós műsorokban, ahol folyamatosan közgazdásznak mondta magát, és gyakran gazdasági témákban próbálta kiosztani a valódi közgazdászokat. Ráadásul a Wikipédia-oldalán is ez a végzettség szerepelt.

Tavaly augusztusban azonban lebukott, hogy semmiféle felsőfokú végzettsége nincs.

A budaiak nem hagyták szó nélkül Hajnal kamudiplomáját Forrás: Metropol

A napokban az is kiderült, hogy a momentumos jelölt a világ legnagyobb üzleti közösségi hálóján, a LinkedInen mindmáig úgy állítja be magát, mint aki az Oxfordi Egyetem alapképzésén szerzett diplomát (bachelor’s degree), sőt a profiljához használt borítókép is a patinás brit egyetem egyik kollégiumát ábrázolja. Hajnal ugyan később elnézést kért, de tetteinek semmiféle következménye nem lett. Hacsak nem az, hogy az ezt szóvá tevő Hajdu Máriát az LMP azonnal kizárta a pártból.

A választók nem tolerálják a végzettséggel és anyagi helyzettel kapcsolatos hazugságokat

Az e-benchmark február elején, a Demokrata megbízásából készült felmérése szerint a választók nem tolerálják a végzettséggel és anyagi helyzettel kapcsolatos hazugságokat, emlékeztet a Mandiner.

Forrás: Mandiner

A Demokrata arra is kíváncsi volt, hogy a „Bangóné Borbély Ildikó és a Momentum budapesti jelöltje, Hajnal Miklós diplomabotrányára, illetve Karácsony Gergely nyelvvizsgaügyére reagálva" a választók szerint „az olyan politikus, aki iskolai végzettségéről, nyelvvizsgájáról és vagyoni helyzetéről valótlan adatot ad meg, betölthet-e magas közhivatalt, országgyűlési, önkormányzati képviselői pozíciót"?

A felmérésben részt vevők 44 százaléka szerint nem tölthet be magas közhivatalt, országgyűlési, önkormányzati képviselői pozíciót olyan politikus, aki iskolai végzettségéről, nyelvvizsgájáról és vagyoni helyzetéről valótlan adatot ad meg.

Az elemzésből kiderül az is, a válaszadók további 43 százaléka szerint pedig nem csupán nem tölthet be, de pártjának emellett ki is kell zárnia az ilyen politikust. Ezzel az összesen 87 százalékkal szemben csak 5 százalék mondja azt, hogy igen, ettől még tölthet be valaki magas pozíciót – derül ki a felmérésből

A budaiak bohócot csináltak Hajnalból Forrás: Mandiner