A Demokratikus Koalícióhoz köthető cégcsoport mögött Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor egykori kabinetfőnökök, valamint Dessewffy Tibor szociológus és digitális szakember, de maga Bajnai Gordon, sőt Soros György embere, Paul Hilder is feltűnik - erről ír a Kontra.hu. Feltárták, hogy korábban arról lehetett olvasni, miszerint erős a gyanú arra nézve, hogy magyar, baloldali választópolgárok adatai kerülhettek a nemzetközi cégcsoporthoz.

Márki-Zay Péter személyes honlapját nem a Mindenki Magyarországa Mozgalom, nem a baloldali összefogás, de nem is ő maga hirdeti – derül ki a Google hirdetéséből. A Kontra.hu feltárta, hogy helyettük 

a DatAdat Professional Kft. végzi el a feladatot, amelyre sokan egy DK-közeli és külföldi leányvállalatokkal rendelkező adathalász cégként tekintenek. 

A portál hozzáteszi, hogy 

a cégcsoport mögött a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok olyan fontos háttéremberei sorakoznak fel, mint Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor egykori kabinetfőnökök, Dessewffy Tibor, az ELTE társadalomtudósa, aki a Digitális Szociológia Kutatóközpont vezetője. De résztulajdonosként maga Bajnai Gordon is feltűnik. 

A Kontra szerint, ami ennél is aggasztóbb, hogy 

a hazai baloldali figurák mellett az amerikai demokrata körök is feltűnnek, például a DatAdattal szövetséges Ben Horowitz személyén keresztül, de a Datapraxis nevű vállalkozásukban érdekelt az a Paul Hilder is, aki ezer szállal köthető Soros Györgyhöz. Erős a gyanú, hogy magyar, baloldali választópolgárok adatai kerülhettek a nemzetközi cégcsoporthoz.

Márki-Zay Péter korábban Londonban egy luxusétteremben vacsorázott Bajnai Gordon bukott szocialista miniszterelnökkel. Nem ez volt az első eset, hogy titokban egyeztetett baloldali pénzemberekkel Gyurcsány embere. Korábban a műtrágyakirály, gazdákat megkárosító milliárdos üzletemberrel, Bige Lászlóval közel félmillió forintos bort iszogatott egy budapesti luxusétterembenForrás: Origo

Rabláncon Márki-Zay Péter

A Kontra szerint jól látszik, hogy Márki-Zay Pétert is teljesen gúzsba köti Gyurcsány Ferenc, erre utal, hogy 

a bukott miniszterelnök emberei még Márki-Zay hirdetéseinek kezelését sem hagyták a közvetlen stábjánál, inkább maguk intézik. 

Érdekes dolgot vett észre néhány napja a Kontra.hu: a baloldali jelölt, Márki-Zay Péter weboldalának a Google-keresőn található hirdetését a DatAdat Professional Kft. finanszírozta. 

Ez azért is elgondolkodtató, mivel a tisztakezűségét, függetlenségét és a kampányköltéseinek transzparenciáját olyan gyakran hangsúlyozó Márki-Zay Péter egy szövevényes, sok tekintetben átláthatatlan és biztosan Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon személyéhez köthető cégre bízta a weboldala hirdetését 

- írják. Kiemelik: 

azt nem a saját, közvetlen stábja intézi, mint más, vezető politikusok esetében. 

A teljes cikket itt olvashatják el.