A pécsi rendőrök gyerekpornó, szexuális, erőszak, és csalások elkövetésével is gyanúsítanak egy 16 éves, zamárdi fiatalt. A bíróság elrendelte a kamasz letartóztatását.

A fiú 2019 augusztusa és 2021 novembere között egy internetes oldalon videókártyát hirdetett eladásra. A hirdetésre több vevő is jelentkezett, akik elutalták a termék árát, de nem kapták kézhez, és a pénzüket sem látták viszont. A rendőrök február 15-én Zamárdiban fogták el a kamaszt, akita Pécsi Rendőrkapitányságon hallgatták ki. Őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Eddig 18 rendbeli csalás elkövetésével gyanúsítják a fiatalt, azonban elképzelhetőnek tartják, hogy idővel ez bővülni is fog. A csaló több mint kétmillió forintnyi kárt okozott áldozatainak.

Ugyanezt a fiatalt azzal is gyanúsítják, hogy tavaly januárban feltörte egy 10 éves kisfiú internetes játékprofilját. Aztán azzal zsarolta a gyereket, hogy akkor kapja vissza a profilját, ha szexuális tartalmú felvételeket küld magáról. A kisfiú megtette, amit tőle kért a kamasz, de a hozzáférését továbbra sem kapta vissza, sőt, elvételeket a kamasz átküldte a 10 éves fiú több ismerősének a felvételt úgy, hogy közösségi médiás profilját is feltörte.

A fiatallal szemben információs rendszer vagy adat megsértése, gyerekpornó, illetve szexuális erőszak elkövetése miatt is nyomoznak a pécsi rendőrök.