A 27 éves nő a családja előtt is titkolta terhességét, ezért a fészerben szülte meg a kisbabáját. A gyerek holttestére a háromgyerekes nő anyja talált rá egy lavór alatt.

Elsőként mentők érkeztek február 16-án kora hajnalban egy csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy 27 éves háromgyerekes nőt - írja a Police.hu. A nagymama látott neki a vér feltakarításának, amelyből a ház melletti fészerben is talált. Ott szembesült a látvánnyal, egy lavór alatt megtalálta a halott kisbabát. Értesítették a rendőrséget, akik kikérdezték a családtagokat és a szomszédokat is. Közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, a 27 éves nő nem elvetélt, hanem szült.

A nyomozók a kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki nem látta értelmét, hogy tovább hazudozzon, és bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban szülte meg otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyereket.

A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be.

Az anya ellen gyilkosság megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

A helyszínelésen készült megrendítő fényképeket nem mutatjuk, de elérhetőek a rendőrség hivatalos oldalán.

Címlapi és social media képünk illusztráció.