Terhes barátnőjére támadt egy herendi fiatal

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
A sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki várandós barátnőjét akarata ellenére autóval több Veszprém megyei településen keresztül hurcolta és rá is támadt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a 23 éves, herendi férfi és a közös gyermeküket váró barátnője tavaly nyáron, június elején összeveszett egymással. A nő közölte, hogy elmegy egy közeli faluban lakó barátnőjéhez és nála alszik. A férfi másnap megjelent a barátnő lakásánál, autójába csalta a barátnőjét és azonnal rá is támadt. A nő megpróbált kiszállni, de barátja visszarántotta és a kérése ellenére a szomszédos faluba indult vele. Itt már sikerült kilépnie a kocsiból, de elmenekülni nem tudott.

A férfi utolérte és a hajánál fogva rángatta, megütötte,

végül továbbvitte egy Bakonyalján fekvő faluba, ahol a mezőn folytatta a barátnője elleni támadást.

Folyamatosan ütötte-verte.

Beültette a kocsiba és még két településen megállt a várandós nővel, aki hiába próbált menekülni, akarata ellenére megint az autóba kényszerítette a férfi, aki végül a bakonyi faluban élő testvéréhez vitte a nőt. Az áldozat könnyebben sérült meg, de a bántalmazás módjára és az állapotára figyelemmel akár súlyosabban is megsérülhetett volna a nyomozók szerint. A férfi ellen nyomozás indult. Az ügye vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségre került. Az ügyészek most indítványozták, hogy a férfit ítélje börtönbüntetésre a Veszprémi Járásbíróság bírója és mivel egy korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt támadt rá a nőre, ennek utólagos végrehajtását is kezdeményezték.