A Békemenet kegyelemdöfés lesz a tehetetlenül vergődő, Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalnak

Békemenet, felvonulás, tömeg
Budapest, 2018. március 15. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon 2018. március 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter rettentően gyenge évértékelő beszédet tartott, a szöveget még a súgógépről is csak akadozva tudta felolvasni, rengeteget bakizott, és a helyszínen lévők arcán is látszott, hogy nagyot csalódtak, ennél többre számítottak – összegezte a baloldali jelölt országértékelőjét a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a jobboldal kampánya dinamikus, jól felépített, de mozgósítani is kell, mert a kedvező közvélemény-kutatási adatok láttán kényelmessé válhatnak a Fidesz szavazói.
Vágólapra másolva!

Deák Dániel a Magyar Hírlapnak adott interjúban kijelentette, hogy

nem meglepő az, hogy egyre több baloldali véleményformáló ad hangot elégedetlenségének, hiszen úgy látják: Márki-Zay nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a botrányos jelölt egy nagyon nagy vereségbe irányítja a baloldalt.

A szakember úgy fogalmazott, feltűnő, hogy mennyire nincs víziója a baloldalnak.

Áder János köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség vezetőjét a Sándor-palotában az Országgyűlés másnapi alakuló ülése előtt, 2018. május 7-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Nem szabad hátradőlni

A politológus úgy látja, hogy

a jobboldal kampánya dinamikus, jól felépített, a legnagyobb kihívás a Fidesz számára a mozgósítás, mert a kedvező közvéleménykutatási adatok láttán kényelmessé válhatnak a szavazóik, pedig a választáson nem a szimpátia, hanem a leadott voksok számítanak.

A mozgósításban kiemelt szerepe lesz a március 15-i Békemenetnek, amelyen szokás szerint Orbán Viktor is beszédet tart.

– tette hozzá.

A baloldal totálisan alkalmatlan a kormányzásra, ezt a számok és a tények mutatják Forrás: MTI

A baloldal totálisan alkalmatlan a kormányzásra

A Magyar Hírlapnak azt is elmondta Deák, hogy a héten le kell adni az országos listákat mindenkinek, ami a kiszivárgó információk szerint komoly gondot okoz a baloldalnak, hiszen még mindig nem tudtak róla megállapodni.

– szögezte le a politológus.

Csökkent a szegénység mértéke Magyarországon

Deák Dániel az interjúban összevetette Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay beszédét, mert mindkettejük szerint minden szörnyű Magyarországon, rossz állapotban van a magyar gazdaság és társadalom, ezzel szemben a legfrissebb GDP-adatok az mutatják, hogy tavaly soha nem látott mértékben, 7 százalék felett nőtt a magyar gazdaság. Majd hozzátette:

az Eurostat-adatok alapján jelentős mértékben csökkent a szegények aránya Magyarországon, egymillió fővel többen dolgoznak 2010-hez képest, nő a lakosság fogyasztása, nő a megtakarítása, és a konjunktúraérzet is folyamatosan javul.

– vetette össze a baloldali virtuális világot a valósággal Deák Dániel.

A gazdasági mozgástér bővülésének köszönhetően további adócsökkentésekre nyílik lehetőség, ezúttal a gyermektelenek következnek Forrás: 123rf.com

Hozzátette: Orbán Viktor emellett a gazdasági évértékelőjében bejelentette: az idei magas gazdasági növekedés mellett csökkent az államadósság is, amely a történelemben először alacsonyabb, mint az osztrák adósságszint.

A gazdasági mozgástér bővülésének köszönhetően ráadásul további adócsökkentésekre nyílik lehetőség, ezúttal a gyermektelenek következnek.