Mindegyik baloldali párt mögött Gyurcsány Ferenc áll

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Jól emlékszünk, hogy milyen volt 2002-2010 között, amikor itt volt a Feri. Akkor elvették a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi bért, az összes családtámogatási rendszert, megemelték az áram és a gáz árát, és a válság során mindent elvettek az emberektől - mondta napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Márki-Zay Péter volt az, aki arról beszélt, hogy a nők nem biztos, hogy meg tudnak fejteni saját kútfőből egy keresztrejtvényt, „hol vannak a reggeltől estig felháborodó politikusok?" - tette fel a kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Szabó Tímeának.
Vágólapra másolva!

A 2022-es kampány megint arról szól, hogy itt a Feri - kezdte Kocsis Máté a napirend előtti felszólalását. Ezt a Ferit Önök nagy erővel megpróbálják visszasegíteni a hatalomba, mivel mindegyik párt alatt Feri van - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Ez az, amikor itt van a Feri - mondta Kocsis. A Fidesz frakcióvezetője felidézte, hogy a kommunisták és a fasiszták soha nem értek el 7,1 százalékos gazdasági növekedést, és nem adtak vissza egyévnyi személyi jövedelemadót a családosoknak, és nem csökkentették a rezsit.

Kocsis Máté: Jól emlékszünk, hogy milyen volt 2002-2010 között Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára minderre azt mondta, hogy nem mi mondtuk az ellenzékről, hogy kommunisták és fasiszták, hanem az Önök kormányfőjelöltje. Mint 2006-ban, úgy most is hazugságokkal kampányol a baloldal - tette hozzá.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt, hogy az elmúlt 12 évben a kormány kezelte a nagy dunai árvizet, a migrációs válságot és a járványhelyzetet is.

A választás tétje, hogy megmarad-e a magyar családok támogatása - így reagált Zsigó Róbert a felszólalására. A Miniszterelnökség családokért felelős parlamenti államtitkára szólt arról is, hogy 2010 óta több mint a háromszorosára nőtt a családok támogatása.

A baloldal nem szavazta meg ezeket az intézkedéseket

Ha tényleg szabad országot akar, akkor mit keres a szemkilövető listáján? - tette fel a kérdést Dömötör Csaba Jakab Péternek (Jobbik). Önt vagy félretájékoztatták, vagy tudatosan hazudik a kötelező oltások tekintetében - tette hozzá. Ha valaki akar fizetős egészségügyet, az az Ön miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay azt mondta, hogy az egészségügy üzlet és csak a drasztikus magánosítás segíthet, és a szüléshez nem kell orvos. Dömötör felhívta a figyelmet arra, hogy

Mindenben csatlakoztak és hasonultak ahhoz, ami ellen létrejöttek - emlékeztetett az államtitkár.

A megszokott alpári, személyeskedő és álhírekkel tarkított felszólalással indított Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője. Minderre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy érdemi mondanivaló híján marad a gyűlölködés a baloldalon.

Önök, amikor lehetőségük volt, akkor nem adtak, hanem elvettek - tette hozzá.

Dömötör Csaba: Ne sértegessék a vidékieket! Forrás: MTI/Kovács Tamás

Márki-Zay Péter ezzel szemben eddig nem látott szintre emelte a magyarok lenézését és gyalázását.

- tette fel a kérdést Dömötör Csaba. A maguk jelöltje szalonképtelen vicceket mesél, származás és szexuális alapon listázza a közéleti szereplőket, és antiszemita jelöltet támogat - mondta az államtitkár. Dömötör közölte, eddig Önök sértegették a magyarok milliót, de pár hét múlva a magyarok jönnek és hangosan fognak válaszolni.

"Ön minden bizonnyal a korrupció nagy szakértője"

Mivel Ön Gyurcsány Ferenc szövetségese, ezért Ön minden bizonnyal a korrupció nagy szakértője, ráadásul Önök egy jogerősen elítélt politikust támogatnak Szombathelyen - így reagált Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Csárdi Antal (LMP) felszólalására. Közölte, Völner Pál ügyében büntetőeljárás zajlik, és az fogja megállapítani majd a tényeket.

Jelentősen csökkent a szegénység 2010 óta

A kormány szerint is fontos cél a szegénység felszámolása, és szerencsére egyre többen élnek segély helyett munkából - így reagált Orbán Balázs Bősz Anett (DK) felszólalására. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a legalsó társadalmi csoportok 2010 óta egyre nagyobb mértékben részesülnek a magas gazdasági növekedés előnyeiből. 2010 óta több millióval csökkent azoknak a száma, akiknek egy váratlan kiadás nagy gondot okozna - ismertette. 1,2 millióval csökkent a szegénységnek kitettek aránya.

Orbán Balázs: 2010 óta több millióval csökkent azoknak a száma, akiknek egy váratlan kiadás nagy gondot okozna Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Orbán Balázs felidézte, hogy 2002-2010 között csupán 23 500 forinttal emelték a minimálbért a Gyurcsány-Bajnai-kormányok, míg 2010 óta a jelenlegi kabinet háromszorosára emelte a legkisebb bér összegét.

A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy a baloldal garázdálkodjon az uniós pénzekkel, mivel 2010 előtt nem sikerült lehívniuk a pénzek jelentős részét - ezt mondta Orbán Balázs Tóth Bertalannak (MSZP). 2010 után ezt a lecsúszást próbálta meggátolni a jelenlegi kabinet, persze még van tennivaló - tette hozzá.

Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket - idézte Angela Merkelt Orbán Balázs. A helyreállítási alapról azt mondta az államtitkár, hogy Brüsszel visszaélt a hatalmával.