Apáti Bence: Gyurcsány legendás békepapjainak adót se kelljen fizetniük!

Vágólapra másolva!
Apáti Bence írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

A baloldalon régóta hangoztatott alaptétel, hogy az egyház ne politizáljon.

Az ugyanis olyan ronda és erkölcstelen dolog, amire semmilyen mentség sincs.

Ráadásul ezek a papok roppant gyanús és veszélyes alakok, minden alkalmat felhasználnak arra, hogy jobboldali propagandát terjesszenek, nem szívlelik, így gyakorlatilag szabotálják a haladást, a progressziót és a liberális eszmék terjedését, ráadásul valami régi és elavult gyűlölettől túlcsorduló, ahogy Tóta W. Árpád mondta volt, mesekönyv (nekünk Biblia) tanításai alapján élnek, és arról is prédikálnak a híveiknek.

Arról nem is szólva, hogy egytől egyig pedofilok, gyerekbántalmazók, lám a 444 ma is (meg tegnap és tegnapelőtt is) megírta, hogy volt valami liezon egy fiatal meleg pap és fiatal híve között.

A papok tehát szerintük buzik és pedofilok, ráadásul rendszerszintű buzulás és pedofilkodás folyik köztük. Mondják.

Zárójel: Emlékszünk; a komcsik fegyvere volt a papi pedofília hangoztatása, fegyverként való használata. Mit sem változtak, utódaik is ugyanezt az aljasságot vetik be naponta, miközben a statisztikák alapján tudható, hogy semmivel sincs több gyerekbántalmazó a papok, mint a tanárok, a pékek, a bányászok vagy a színészek között. Zárójel bezárva.

A buziskodás amúgy mostanában, mióta egy futóbolond, önmagába szerelmes marketingszakember lett az ideológiai alvezérük, egy furcsa tudathasadásos állapotot idézett elő a libsevikeknél; nemszeretem dologgá vált a köreikben.

De legyen ez az ő bajuk, biztosan unalmas az életük; rájuk fér egy kis izgalom.

Egyik nap Orbán homofób fasiszta diktatúrájában vonulnak a Pride-on, a másikon meg vadul buziznak.
Biztosan így teljes a létezésük.

Szóval ilyenek ezek a papok, ilyenek ezek az egyházak, így aztán a mai libsikomcsik, ha lehet, még jobban is gyűlölik őket, mint legendás elődeik.

Azonban vannak Gyurcsány békepapjai, akik nyugodtan politizálhatnak, prédikálhatnak, tehetnek-vehetnek, nyilatkozgathatnak, meg adót is csalhatnak.

Szent emberek, akikre egy rossz szót sem illik szólni, akiket átjár a szeretet, igen bölcsek, halk szavúak - mondjuk, ha megszólalnak, levegővétel nélkül képesek akár 15 percen keresztül is diktatúrázni -, őszek és nagy szakállúak, kissé Szent Péterhez, vagy magához az Istenhez hasonlatos a fizimiskájuk, és úgy gyűlölik a Fideszt, hogy Szabó Tímea és Vadai Ágnes a miniszterelnök iránt érzett vad és fékezhetetlen indulatai és haragjuk szinte már gyengéd szeretetnek hatnak.

Iványi Gábort valósággal imádják a baloldalon, a kereszténygyűlölő ateisták naphosszat ölelgetik, puszilgatják, a fröcsögő ellenzéki asszonyságok a közelében szelíd báránykává változnak, és úgy bújnak hozzá, mintha a saját jóságos nagypapájuk lenne.

Jó pap, rendes pap, ellenzéki pap.

Békepap.

Mindig is libsi volt, a rendszerváltás után az SZDSZ-ben kezdett politizálni, országgyűlési képviselőjük is volt, és már akkor is jó pap, békepap volt, gyűlölte a jobboldalt, tehát a baloldalon hatalmas szeretet és tisztelet övezte.

Igen, ő bizony politizálhatott, sőt szerették, hogy naponta elmondta a véleményét a közélettel kapcsolatban.

Őt és az egyházát, ami amúgy a hívei száma alapján maximum szektának számít, soha senki nem pedofilozta le; Iványi rendes pap, békepap.

Jól beszél, jókat mond, jó, hogy politizál, jó, hogy van. Jól gyűlöli a Fideszt. Eléggé.

Annyira, hogy adót sem kell fizetnie, rendes, dolgos ellenzéki, a törvények felett áll, érinthetetlen; szent ember.

Ő olyan jó ember, hogy a NAV akkor sem szállhat ki hozzá, ha milliárdokkal tartozik az államnak.
Iványi akkor is szent ember, ha a több mint 1300(!) alkalmazottja után 2015 és 2019 között rendszeresen levonta a járulékot, de azt nem fizette be.

Ez hárommilliárd forintot jelent.

Ezek a dolgozók rendesen át lettek ejtve, valószínűleg ők maguk sem tudták, hogy a békepap húzása miatt nem lesznek jogosultak nyugdíjra vagy orvosi ellátásra.

A dolgozóit és az államot milliárdokkal megkárosító, adócsaló Iványi persze nem lett kegyvesztett, hiszen jó pap, békepap, hétfőn a teljes ellenzék kivonult ölelgetni, meg ünnepelni, beröffentették a mártírrá avató gépezetet, azóta is pöfög.

Iványi pedig kihúzott háttal áll, és ha csak meglát egy ipari kamerát, nyilatkozik, élvezi a figyelmet, hogy szeretik, tán maga is elhitte, hogy szent ember, pedig nem más mint egy - adócsaló.