Több embert is több tízezer forinttal lopott meg egy férfi. Mikor elfogták, kiderült, hogy hasonló módszerrel másokat is meglopott korábban, amiért egy ideje már keresik.

Egy férfi először október 29-én Budakeszin, egy téren szólított le egy nőt és arra kérte, sürgősen váltson fel neki egy kétszáz forintost. A hirtelen jött kérésnek az asszony próbált eleget tenni, és elővette a pénztárcáját, amibe a férfi is belenyúlt, színlelve az aprópénz keresését. Közben azonban a tárcában lévő bankjegyeket ellopta és a megszerzett 46 ezer forinttal elment, amit a nő csak később vett észre.

Forrás: Police.hu

A férfi ezt a módszert még kétszer megismételte. Az utolsó esetben, január 10-én a XIV. kerületben pénzváltás közben egy kívülálló járókelőnek gyanús lett a férfi, ezért lefotózta őt és az autóját. Miután a kifosztás megtörtént, hamar kiderült, hogy több mint 30 ezer forintot vitt el a tolvaj. Az idős nő a fotókat készítő férfi segítségével feljelentést tett.
A rendőrök azonosították a 46 éves férfit, aki ellen, mint kiderült kifosztás és lopás miatt több elfogatóparancs volt érvényben.

Az utolsó eset után két nappal elfogták és azóta le is tartóztatták.