Semmilyen előrelépés nem történt Budapesten Karácsony vezetése alatt

KARÁCSONY Gergely főpolgármester budapesti Városháza KARÁCSONY Gergely; KISS Ambrus; SZÁMADÓ Tamás beszél ÉPÜLET főjegyző főpolgármester főpolgármester-helyettes fővárosi közgyűlés
Budapest, 2021. október 27. Karácsony Gergely főpolgármester (k) beszél, mellette Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b) és Számadó Tamás főjegyző (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. október 27-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén arra hívták fel a figyelmet a fideszes képviselők, hogy Karácsony Gergely kommunikáción kívül nem nagyon csinál semmit városvezetés címén. Az is kiderült, hogy a baloldali fővárosi vezetés abban az ügyben sem mondott igazat, hogy Budapest ki lenne véreztetve, és ne lenne pénze.
Vágólapra másolva!

Lassan két és fél év telt a mostani városvezetés ciklusából, és ezért érdemes megnézni, hogyan teljesített teljesített a Márki-Zay Péter által jellemzett fasisztákat és kommunistákat képviselő szivárványkoalíció - mondta Borbély Lénárd napirend előtti felszólalásában szerdán a Fővárosi Közgyűlésben.

Csepel fideszes polgármetsere szerint kommunikációs trükkökön kívül semmilyen előrelépés nem történt Budapest életében, a főpolgármester a közösségi oldalán éli az életét.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere szerint Karácsonyék csak kommunikációt folytattak az elmúlt években Forrás: MTI/Mónus Márton

tette hozzá.

Borbély arról is beszélt, hogy miközben a főpolgármester folyamatosan azt mondja, hogy nincs pénz, addig például saját villamos gyártását tervezi Budapest. Felhívta a figyelemt arra is, hogy csupán egy újabb kommunikációs trükk a városházi parkoló tervezett felújítása is. Kezdjenek el végre dolgozni - zárta felszólalását.

Szürrealizmus

A közgyűlésen teljesen szürreális módon V. Naszályi Márta I. kerületi baloldali polgármestere védelmébe vette a Kádár-rendszer idején a Várban épített meglehetősen ronda épületek mellett. Szerinte nagyon szép épület volt a nemrégiben a Szentháromság téren lebontott csúnya szocreál épületet.

Egy béremelési javaslat esetében Kovács Péter (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy

ismét lebukott a fővárosi vezetés,

mert van pénze, miközben országosan azt kommunikája, hogy nincsen pénze. Borbély Lénárd is erre hívta fel a figyelmet.

A Lánchíd felújítása is előkerült Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szimbólum

A Széchenyi lánchídhoz és a budai Váralagúthoz kapcsolódó közterületek rekonstrukciójával és fejlesztésével kapcsolatos döntések meghozataláról szóló előterjesztés vitájában Wintermantel Zsolt (Fidesz) arra hivta fel a figyelmet, hogy ez is jó példája annak, hogyan mennek a városban a dolgok. Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz) szerint ez az előterjesztés a Fővérosi Közfejlesztések hatáskörébe tartozik, és arra kérte a testületet, hogy erről most ne tárgyaljanak. Hassay Zsófia (Fidesz) azt kérdezte, hogy hány évi szenvedik el a budapestiek azt, hogy több ütemben újítják fel a környéket? A baloldali többség elfogadta az indítványt.

Nem les sikló a Gellérthegyre

A tervezett gellérthegyi siklóról szóló fővárosi elállása is napirenden volt. Bagdy Gábor (Fidesz) azt mondta, részben egyetért az előterjesztéssel, de azzal már nem, hogy a beruházó nem akar együttműködni a fővárossal. Azt hitte, hogy abban egyetértés van a testületben azzal kapcsolatban, hogy egy sikló jobban szolgálja a zöldítést, mintha busz menne fel a Gellérthegyre. Ha most eláll a főváros a szerződéstől, akkor elindul egy kártérítési per, de ennél nagyobb probléma, hogy nem fog épülni semmi - tette hozzá. A baloldali többség megszavazta a szerződéstől való elállást.

Nem lesz sikló egyelőre a Gellérthegyre Fotó: Tuba Zoltán [origo]