Leszakadt felsővezeték miatt késnek a vonatok a miskolci és az újszászi vonalon

belföldi vasutas, intercity MÁV, vasút, vonat,   avatás Déli pályaudvar ellenfény forgalomba állítás FOTÓTECHNIKA IC-kocsi KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY nagylátószög peron piktogram vonat
Budapest, 2020. február 13. A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Letört egy mozdony áramszedője kőbánya felső állomásnál, megsérült a felsővezeték. Több vágányon szünetel a közlekedés.
Vágólapra másolva!

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 20-30 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform. A felsővezeték helyreállítása várhatóan kora délutánig tart.

A tájékoztatás alapján

  • A torlódások és késések csökkentéséért az újszászi vonalon a sülysápi S60-as járatok nem közlekednek, helyettük a Z60-as vonatok állnak meg.
  • A zónázó vonatok Szolnok felől csak Rákos állomásig járnak, és onnan indulnak Szolnok felé.
  • A hatvani vonalon a gödöllői S80-as vonatok szintén nem közlekednek, helyettük az egri Agria InterRégió vonatok állnak meg.
  • Az InterCity vonatok megállnak Kőbánya felső és Rákos állomáson is, a Keleti pályaudvar és Rákos állomás között felár nélkül vehetők igénybe.

Címlapi képünk illusztráció!