A baloldal fegyvereket és magyar katonákat akar küldeni Ukrajnába, Orbán Viktor szerint Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból

Ukrán válság, 2022. Ukrajna, robbanás
  conflict TOPSHOTS Horizontal
Black smoke rises from a military airport in Chuguyev near Kharkiv on February 24, 2022. - Russian President Vladimir Putin announced a military operation in Ukraine today with explosions heard soon after across the country and its foreign minister warning a "full-scale invasion" was underway. (Photo by Aris Messinis / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter magyar katonákat akar harcolni küldeni Ukrajnába. Ez azért is megdöbbentő, mert katonákat még az Egyesült Államok se küldene Ukrajnába, de fegyvereket is csak nagyon kevesen. Márki-Zay láthatóan megint összevissza beszél, és tévéstúdiókban mondja el, hogyan próbálna túlteljesíteni minden külföldi elvárást, hogyan küldené akár halálba a magyar katonákat. Orbán Viktor miniszterelnöktől a Honvédelmi Minisztérium azt a feladatot kapta, hogy meg kell akadályozni, hogy Magyarország területére fegyveres csoportosulás tudjon bejönni, az ország területén manővereket hajtson végre; Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig folyamatosan egyeztet az orosz-ukrán konfliktusról, és a párbeszéd fenntartását szorgalmazza. Orbán Viktor egyértelműen fogalmazott: elfogadhatatlan a baloldal terve, hogy katonákat és fegyvereket küldjön Magyarország Ukrajnába. A miniszterelnök szerint Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter az utóbbi időben egyre többször bizonyítja be, hogy komoly gondjai vannak azzal, hogy igazat mondjon, de azzal is, hogy a tényekre alapulva képes legyen szakmai döntést hozni, vagy vezetni egy országot.

Márki-Zay Péter az orosz-ukrán konfliktus kapcsán ismét bebizonyította, hogy

teljesen alkalmatlan lenne bármilyen vezető politikai szerepre, állításaival nemcsak sértegeti a magyarokat, hanem kifejti azt is, hogyan próbálná kiszolgáltatni a magyarokat általa vélt érdekeknek.

A Gulyás Márton baloldali aktivistának adott interjúból derül ki, hogy Márki-Zay magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, majd ezt megerősítette kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is.

- mondta Gyurcsány Ferenc jelöltje, majd arra a kérdésre, hogy akár magyar katonákat is küldene, azt mondta:

Márki-Zay Péter mondata azért felháborító, mert egyetlen NATO-ország sem küld katonákat Ukrajnába, mivel Ukrajna nem NATO-tag. Még az Egyesült Államok sem, ezt többször világossá tették.

A BALOLDAL MINDIG EGY IGAZODÓ KÜLPOLITIKÁT AKAR, MINDIG A MAINSTREAMNEK A DICSÉRETÉRE VÁR, ÉS AKKOR ÉRZI MAGÁT JÓL, HOGYHA MEGSIMOGATJÁK A BUKSIJÁT ARRÓL AZ OLDALRÓL

- erről korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt az Origónak. Márki-Zay az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának, azt mondta, hogy

Az interjúban Gyurcsány jelöltje később még egyszer megerősíti,

ő nem zárná ki, hogy Magyarország katonai missziót küldjön Ukrajnába,

hiszen Afganisztánba és más NATO-missziókba is küldött. Itt hozzá kell azonban tennünk, hogy

ezekben az esetekben sohasem háborúkba küldött Magyarország katonákat, hanem a háború vége után békefenntartónak.

Márki-Zay most háborúzni küldene magyar katonákat, és a fentebbi kijelentéseiből is jól látszik, milyen meggondolatlan, felelőtlen és szakmaiatlan kijelentéseiket tesz. Félelmetes abba belegondolni, mi történne, ha Márki-Zay hozna döntéseket az ország jövőjét befolyásoló kérdésekben.

FONTOS TUDNI, HOGY NAGYON KEVÉS ORSZÁG AD FEGYVEREKET UKRAJNÁNAK, MÉG NÉMETORSZÁG SEM. KATONÁKAT PEDIG SENKI NEM KÜLDENE, MÉG AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK SEM. MÁRKI-ZAY VISZONT MAGYAR KATONÁKAT KÜLDENE HÁBORÚZNI.

Márki-Zay láthatóan nem érti, mit jelentene magyar katonákat küldeni Ukrajnába.

Milyen célból akarja a katonákat Ukrajnába küldeni? Azért, hogy Oroszországgal szemben harcoljanak a magyar katonák? Háborúba akarja sodorni Magyarországot Oroszországgal szemben? Vajon mit szólnának a magyar választópolgárok ahhoz, hogy Márki-Zay Péter a fiaikat és lányaikat, unokáikat, édesapákat és édesanyákat akar harcolni és akár meghalni küldeni egy háborúba?

Magyarországnak és Közép-Kelet-Európának egyetlen érdeke lehet, az, hogy ne legyen háború.

A magyar kormány a béke megőrzését szorgalmazza

Miközben Márki-Zay felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja. Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról. A kormányfő leszögezte:

Magyarország a koordinált európai válaszcselekvés részeseként támogatni fogja a helyzet rendezésére irányuló közös uniós erőfeszítéseket. Ennek keretében a kormány folyamatosan egyeztet nyugati szövetségeseivel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a diplomáciai erőfeszítésekről az Origónak korábban elmondta, hogy

EGY DOLGOT AZONBAN SEMMIKÉPPEN SEM SZABAD TENNI: FELADNI.

Szijjártó hozzátette:

AMIT MÁRKI-ZAY PÉTER KÖVETEL, AZ A GYURCSÁNY FERENC ÁLTAL JÓVÁHAGYOTT BALOLDALI TERV: MAGYAR FEGYVEREKET ÉS MAGYAR KATONÁKAT KELL UKRAJNÁBA KÜLDENI, HARCOLNI ÉS AKÁR MEGHALNI EGY HÁBORÚBAN.

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben kijelentette, hogy Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia, utalva az ukrán-orosz válságra. A miniszterelnök azt is mondta: szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek szerint fegyvereket és katonákat akarnak küldeni Ukrajnába.