Zaklatják az olaszországi börtönben a kétéves kisfiát meggyilkoló egykori magyar pornósztárt, aki azért végzett tavaly ősszel Alexszel, mert nem fogadta el, hogy a magyar bíróság - a nő mentális állapotára hivatkozva - az apának ítélte közös gyereküket. Olaszországba vitte a kisfiút, ahol aztán több késszúrással megölte, majd a holttestet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette. Külföldön került börtönbe, habár sorsa egyelőre kérdéses, hiszen, ha az olasz igazságügyi szakértők elmebeteggé nyilvánítják, börtön helyett kényszergyógykezelés vár rá.

Kati kedélyállapota semennyit sem javult, de persze semmi oka nincs is a jókedvre. Arról nem hajlandó beszélni, hogy a néhány hete elvégzett igazságügyi elmeorvosi vizsgálat milyen eredménnyel zárult, de azt hiszem, én anélkül is tudom, hogy a lányom nem egészséges.  Már itthon is többször vizsgálták, és volt, hogy azt állapították meg, elmebeteg

– idézte az egykori pornósztár Borsnak nyilatkozó édesanyját a Ripost. A börtönben ülő nő hetente egy-két alkalommal telefonálhat haza a nyugdíjas, súlyosan beteg anyjának.

"Hiszem, hogy nem teljesen tudatosan követte el a szörnyű tettét. Én nem lehetek mellette, hiszen Olaszország nagyon messze van, de ahogy tudom, igyekszem benne tartani a lelket. Egy kicsit neheztelek az olasz börtönre, mert megtudtam, a lányomat zaklatják a rabtársai, az őrök pedig semmit nem tesznek ellene" – magyarázta az asszony.

"Tudjuk, hogy a világ bármely pontján kipécézik a rácsok mögött a gyerekgyilkosokat, de a lányom ügyében még nem született jogerős ítélet. Kijárna neki, hogy emberhez méltó körülmények között, akár elkülönítve őrizzék. A büntetés sem a többi őrizetes feladata" - folytatta. 

Katit most a nőiességében is megalázzák, ő pedig már ezerszer megbánta, amit elkövetett. Mentsége talán nincs, de azt nem szeretném, ha baja esne.  Neki most nyugalomra van szüksége, és azzal senki sem hozza vissza az unokámat, ha Katit megverik, rosszabb esetben megölik"

– magyarázta a nő anyja a lapnak.