A magyar baloldal ismét meggondolatlanul beszél, amikor az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban fejti ki véleményét. A baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. Azzal, amit tesznek, belesodorhatják az országot a háborúba.

Márki-Zay Péter és a baloldal sokadjára ragadtatja el magát, és felelőtlen kijelentéseket tesznek az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán. Miközben a baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már

azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről.

Márki-Zay az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának, azt mondta, hogy

a NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

A baloldal nem tudja, mit tesz

A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen

miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. 

Ha megtörténne, amit a baloldal követel, azzal veszélybe kerülhetne az orosz gázellátás.

Azzal, amit a baloldal tesz, belesodorhatja az országot a háborúba, és emellett olyan gazdasági intézkedéseket akarnak, amiknek a magyar családok ihatják meg a levét.

Miközben a baloldal háborúba sodorhatja az országot, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen fogalmazott:

elfogadhatatlan a baloldal terve, hogy katonákat és fegyvereket küldjön Magyarország Ukrajnába.

A miniszterelnök szerint

Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülése után videóüzenetet töltött fel a Facebook-oldalára a miniszterelnök.

Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezért a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülést tartott. Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését. Vésztanácskozást fogunk tartani ma Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat

- mondta a videóban a miniszterelnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról. A kormányfő leszögezte:

MAGYARORSZÁG A KOORDINÁLT EURÓPAI VÁLASZCSELEKVÉS RÉSZESEKÉNT TÁMOGATNI FOGJA A HELYZET RENDEZÉSÉRE IRÁNYULÓ KÖZÖS UNIÓS ERŐFESZÍTÉSEKET. ENNEK KERETÉBEN A KORMÁNY FOLYAMATOSAN EGYEZTET NYUGATI SZÖVETSÉGESEIVEL.

Miközben Márki-Zay és a baloldal felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja.