Már néhány kattintással is megtalálhatod a hozzád illő napszemüveget

Self employed business person working from home computer laptop man home young sitting desk learning work business male office internet notebook coffee people person screen table modern caucasian technology communication guy adult distance online white bu
Young man with glasses working on his notebook, with a fresh cup of coffee nice and early in the morning, getting the business out of the way nice and early in the day
Vágólapra másolva!
Manapság szinte bármit megtalálhatunk és megvásárolhatunk online, ami a nagyobb szabadság mellett bőségesebb választékot is biztosít. Egy jó napszemüvegért sem kell feltétlenül bemennünk az optikába, ahol nem is biztos, hogy elérhető lesz a típus, amit előzetesen kinéztünk. Egy webshopon keresztül azonban néhány kattintással megtalálhatjuk az arcformánkhoz illő darabot, gyakran pedig kedvezőbb árhoz is juthatunk.
Vágólapra másolva!

Miért fontos, hogy a hozzád illő napszemüveget válaszd?

Egy napszemüveg azonkívül, hogy véd a Nap káros sugaraitól és óvja szemeinket a kifáradástól, amit az erős fény okozhat, ruhatárunk egyik alapvető kiegészítője is. Mivel a szabadban töltött óráink nagy részében jó eséllyel viselni fogjuk, érdemes olyat választani, ami passzol az öltözködési stílusunkhoz és jól kombinálható a hétköznapibb vagy akár elegánsabb szettekkel is.

Egy hangsúlyos, például RayBan vagy Oakley napszemüveg viselésével meghatározó alapot is teremthetünk öltözetünknek. Mivel vonzzák a tekinteteket, ezért az egyszerűbb, visszafogottabb szettek is olyan hatást kelthetnek, mintha dizájner választotta volna ki őket.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során?

Függetlenül attól, hogy online vagy személyesen vásárolunk, van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni a napszemüveg kiválasztásakor, illetve akad pár követelmény, aminek kimondottan meg kell felelnie a kinézett darabnak. Ezeket is összegyűjtöttük az alábbiakban:

  • A napszemüvegnek megfelelő UV védelemmel kell rendelkeznie. Ehhez keresd az UV400-as jelzést a lencséken vagy a szemüveg leírásában!

  • A keret típusa is sokat számít. Manapság nagyon divatosak a különböző műanyag, fém, fa vagy ezek ötvözéséből készült keretek. A kinézet mellett azonban fontos a kényelem is, ami az eltérő anyagok esetében nem mindig lesz ugyanolyan.

  • Érdemes figyelembe venni mind a keret anyaga, mind a lencsék kiválasztásakor, hogy milyen célra szánjuk a napszemüveget. A különböző sporttevékenységekhez, főleg vízisportokhoz például rugalmas, jól illeszkedő műanyag keret és polarizált lencse való. Ha viszont divatkiegészítőt keresünk, jóval szélesebb körből választhatunk.

Forrás: Origo

Már néhány kattintással rátalálhatsz a tökéletesre

Elsőre ez talán soknak tűnhet, pedig online egyszerűbben megtalálhatod az igényeidnek legjobban megfelelő darabot, mint gondolnád! Elég beírni a keresőbe például, hogy Oakley napszemüveg, majd máris találatok ezreit láthatjuk magunk előtt. Webáruházak és optikák teljes kínálatát elérhetjük néhány kattintással otthonunk kényelméből és kedvünkre válogathatunk közülük.

Miért éri meg online napszemüveget vásárolni? Nem vagy helyhez és időhöz kötve

Ha személyesen vásárolsz, minimum az üzlet nyitvatartási ideje megköti a kezed, de van, ahol eleve csak időpontra lehet menni. Ezenkívül a helyszín sem mindegy. Előfordulhat ugyanis, hogy nagyobb kínálatra vagy kedvezőbb árakra bukkanhatsz egy másik helyiség optikájában. Az online vásárlással szemben azonban ezt csak akkor tudhatod meg, ha több kilométert utazol, hogy a saját szemeddel lásd.

Gyors és egyszerű

A webáruház keresőjében könnyen beállíthatod a keret anyagát, stílusát, formáját és a maximális árat is, amit a szemüvegre szánsz. Emellett a keresett márkát, de akár még az arcformádat is megadhatod. Ezek mind segítenek az óriási választékot azokra a darabokra szűkíteni, amelyek jó eséllyel megfelelnek majd neked, így időt és pénzt spórolhatsz magadnak.

Tudtad?

  • Néhány webshop már virtuális próbateremmel is rendelkezik. Így egy meglévő fotó segítségével fel is próbálhatod, hogyan állna például egy Oakley.

Minimum 14 napig visszaküldheted

Az online vásárlás egyik nagy előnye, hogy a kézhezvételtől számítva minimum 14 napig kötelesek visszavenni a megvásárolt terméket. Ez a kereskedőtől függően akár több időt is jelenthet. Ha mégsem tetszik a megvásárolt napszemüveg, esetleg kényelmetlen, csak fel kell venned a kapcsolatot a vevőszolgálattal, vagy követni a honlapon megadott instrukciókat a visszaküldéshez és visszakapod a pénzed.

Mire figyelj, hogy biztonságosan vásárolhass online?

  • Biztosítja-e a kereskedő a 14 napos elállási jogot?

  • Milyen fizetési módokat és rendszert kínál a honlap? Csak olyat válassz, amit már ismersz, vagy nézz utána, hogy biztonságos-e!

  • Ellenőrizd az eladó adatait! Ezek általában a “Rólunk” vagy a “Kapcsolat” menüpontok alatt találhatók. A megadott cégnév és székhely, illetve adószám alapján könnyen utánajárhatsz, megbízható-e az adott bolt.

  • Ha lehet, még a futár jelenlétében bontsd ki az érkezett csomagot! Győződj meg róla, hogy az van-e benne, amit rendeltél, illetve nem sérült-e az áru.

Mikor érdemes szakértő segítségét kérni?

Ha tudjuk a megfelelő adatokat, akár már dioptriás lencsével ellátott napszemüveget is rendelhetünk online. Speciális igények, illetve kérdések esetén azonban, amelyeket nem válaszol meg a termékleírás, jól jöhet egy szakértő segítsége is. Ilyenkor forduljunk optikushoz, vagy keressük fel a webáruház vevőszolgálatát.

Reméljük, hogy sikerült pár hasznos tippet adnunk az ideális napszemüveg online vásárlásához, és tanácsaink segítségével könnyebben megtalálod a neked megfelelő darabot!