Nem hagyhatja el a börtönt a kegyetlen gyilkos, Magda Marinko

Magda Marinko.
Magda Marinko a bírósági tárgyalásain sem tűnt megbánónak, és ez azóta sem változott. A börtönben sokat sportol, jelenleg Szegeden raboskodik.
Vágólapra másolva!
Magda Marinkó több embert is meggyilkolt Magyarországon. A gyilkosságokért életfogytiglanra ítélték 1996-ban. Most a bíróság megvizsgálta, hogy feltételesen szabadságra bocsátható-e. A bíróság ítélete szerint Magda Marinkót továbbra sem lehet visszaengedni a társadalomba. A férfi az eljárásban sem volt hajlandó részt venni, és a szabályokat nehezen fogadja el a börtönben.
Vágólapra másolva!

Magda Marinkót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre, amiből legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A jogerős döntés szerint legkorábban 2019-ben lehetett volna feltételes szabadságra bocsátani Magda Marinkót, erre azonban akkor sem került sor.

Magda Marinko a bírósági tárgyalásain sem tűnt megbánónak, és ez azóta sem változott. Forrás: MTI

A törvényi rendelkezések és a töretlen bírói gyakorlat szerint a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye nem automatikusan járó jogosultság, hanem csupán adható lehetőség, feltéve, hogy a szabadságvesztés büntetés célja az elítélt szabadon bocsátásával is elérhető.

A bíró a tárgyalást megelőzően igazságügyi elmeorvos-szakértői véleményt kért, azonban Magda Marinko nem akart elmenni a vizsgálatra, valamint a meghallgatást is megtagadta, és a viselkedése sem volt megfelelő a börtönben.

Ezek miatt a bíróság nélküle, az ügyvédje jelenlétében hozta meg a döntést. A börtönben fegyelmi büntetések nélkül tölti a büntetését, de

nehezen fogadja el a szabályokat, nincs benne megbánás, és a feltételes szabadságáról döntő eljárásban sem hajlandó részt venni.

Magda Marinko Forrás: Origo

Mindezek miatt nem lehet feltételezni, hogy vissza tudna illeszkedni a társadalomba.

Arról is döntöttek, hogy a feltételes szabadság lehetőségét egy év múlva fogják újra tárgyalni. Az ítélet ellen Magda Marinko védője fellebbezett, így az nem jogerős.

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el.

A hidegvérrel, embertelenül végrehajtott gyilkosságok az egész országot félelemben tartották. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de ebben az ügyben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.

Szerbiában a bíróság Magda Marinkót a távollétében, a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt halálbüntetésre ítélte, amit a halálbüntetés eltörlése után 40 év börtönbüntetésre módosítottak.