Kiszolgáltatott helyzetben élőket zsákmányolt ki egy férfi Ercsiben

Vágólapra másolva!
Egy Ercsiben élő férfi úgy szerzett bevételt, hogy hajléktalan, kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek ígért munkát és szállást. Két férfi egy kazánházban húzhatta meg magát. Dolgozhattak is, de a munkájukért kapott bérüket és a juttatásaikat is elvette.
Vágólapra másolva!

A rendszeresen jövedelemmel nem rendelkező férfi 2016-ban döntött úgy, hogy hajléktalanokat fog dolgoztatni, de a bérüket megtartja, és az egyéb juttatásaikat is megszerzi.

Kaposváron megismerkedett az egyik, 60 éves áldozatával, akinek munkát és fizetést ígért.

Ercsiben, a háza melléképületében lévő kazánházban szállásolta el, amiben nem tudott tisztálkodni és mosdó sem volt.

Forrás: Ügyészség.hu

A hajléktalan 6 napot dolgozott Budapesten. A munkáért kapott 60 ezer forintját a férfit vette át, amiből csak pár ezer forintot adott oda neki.

Arra is rávette a hajléktalant, hogy jelentkezzen be a házába, a küldeményeit pedig meghatalmazással átvegye.

Ezzel a 23 ezer forintos szociális járadékát is megszerezte. A 160 ezer forintjából semmit sem adott a hajléktalannak.

Később, a férfi megismerkedett egy másik férfival a fővárosban. A 65 évesnek is hasonló ajánlatot tett, őt is kazánházban szállásolta el. Ő ház körüli munkákat végzett, segített a ház felújításánál, ellátta az állatokat, tűzifát vágott és Budapesten is dolgozott. A férfi arra is rávette a nyugdíjast, hogy neki és a családtagjainak is adjon meghatalmazást, hogy felvehessék a nyugdíját.

2018 és 2021 között 2 100 000 forint nyugdíjat vett fel jogtalanul a szállásadó.

Az ügyészek emberkereskedelemmel és kényszermunkával vádolják a férfit és azt javasolják, hogy a bíró ítélje fegyházbüntetésre.