Szijjártó Péter: Teljes kapacitással működnek az ukrán-magyar határátkelők és a magyar képviseletek - videó

Szijjártó Péter a külügyi koordinációs operatív törzs ülésén.
Vágólapra másolva!
Teljes kapacitással működnek az ukrán-magyar határátkelők és a magyar képviseletek - közölte az Információs Hivatalból bejelentkezve a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a videóban azt mondta: a kijevi nagykövetség és a beregszászi, valamint az ungvári főkonzulátus minden munkatársa dolgozik, és segítséget nyújt a magyaroknak és a nem magyaroknak egyaránt.

- emelte ki.

Szijjártó Péter a külügyi koordinációs operatív törzs ülésén Forrás: KKM/Kkm


Tudatta azt is, hogy mind az öt határátkelőhelyen folyamatos a határátkelés, és a korlátozott időtartamban működő barabási és lónyai határátkelő a körülményekre tekintettel 6-23 óra között üzemel.

- tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy sok harmadik ország - India, Irán, Ecuador, Izrael, Zimbabwe, Maldív-szigetek, Mongólia, Jordánia - arra kérte Magyarországot, hogy az Ukrajnában jogszerűen tartózkodó állampolgáraiknak nyisson humanitárius folyosót.

- mondta, hozzáfűzve: a debreceni repülőtér forgalma emiatt megnő.

Tudatta azt is, hogy az ukránok kérésére Magyarország könnyíti, gyorsítja az Ukrajnába Magyarországon keresztül érkező humanitárius szállítmányok határátlépését.


Kiemelte, hogy Ukrajna irányából továbbra is zavartalan az energiaállátás: a gáz és az olaj is fennakadások nélkül érkezik Magyarországra.
Szijjártó Péter közölte, hogy a háború a legrosszabb forgatókönyv, Magyarország elítéli az orosz katonai műveleteket, és kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett.

- mondta.

Hozzátette, hogy az európai uniós külügyminiszterek délután 3 órakor tanácskoznak, az ott született esetleges döntésekről is tájékoztatnak majd.