A magyar-ukrán határátkelőhelyek nyitvatartását 0-24 órásra növelték

Ukrán válság, 2022, Beregsurány, határ, határátkelő, magyar-ukrán határ, autó
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról tájékoztatott legújabb Facebook-posztjában, hogy folyamatos az átengedés mind az öt helyen.
Vágólapra másolva!

A magyar-ukrán határátkelőhelyek nyitvatartását 0-24 órásra növeltük mindenhol, az átengedés folyamatos. Rövidesen külön Segítségpontok is nyílnak, ahol a háború elől Magyarországra menekülők további segítséget kaphatnak - írja a kormányszóvivő, majd így folytatja:

A gyorsabb átjutás érdekében már mind az öt határátkelőhely szünet nélkül működik a magyar-ukrán határszakaszon. Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum 1 óra a várakozási idő - írja Szentkirályi.

Beregsurány február 25-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Arról is tájékoztat a posztban, hogy a határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön Segítségpontokat alakítanak ki, ezek kijelölése már zajlik, és rövidesen megkezdik működésüket.

Itt nem csak élelmiszerrel és információkkal látják el a segítséget kérőket, de a kormányhivatalok munkatársai is jelen lesznek, akik közigazgatási és szükség esetén oltással kapcsolatos ügyekben is segítenek.

A segítséget kérőket igény esetén a rendőrség illetve egyházi/karitatív önkéntesek busszal szállítják ide.

Szentkirályi Alexandra Fotó: Szabó Gábor - Origo

-zárja posztját Szentkirályi Alexandra.