Kérjük a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, s sajtómegnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az itt élők nehéz helyzetére - írja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közleményében. Hozzáteszik: köszönetüket fejezik ki a magyar kormánynak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az ukrajnai háborús helyzetben a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közleményében 

köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az ukrajnai háborús helyzetben a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz. 

Azt írják: 

Nagyra értékeljük a menekültek megsegítése céljából hozott intézkedéseket, illetve a kárpátaljai lakosok és az ide érkezők megsegítését célzó felajánlásokat is.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Szövetség egyben üzent a magyar baloldalnak is: 

A kárpátaljai magyarok, Ukrajna törvénytisztelő polgárai, akik a háború mihamarabbi befejezésében és a béke megteremtésében érdekeltek. Ezért felhívjuk valamennyi honfitársunkat, hogy megnyilvánulásaik során ezt figyelembe véve, felelősségteljesen nyilatkozzanak meg. 

Kiemelik: 

Kérjük a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, s sajtómegnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az itt élők nehéz helyzetére.

Mindenkiről gondoskodunk. A háborús menekülteket Magyarországon barátok várják 

- szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon publikált videóhoz írt üzenetében.