Hat év alatt közel egymilliós kárt okozott áramlopással egy Balaton-parti söröző tulajdonosa

Vágólapra másolva!
2013-tól kezdve hat éven át lopta az áramot egy Balaton-parti kocsma tulajdonosa úgy, hogy villanyszerelő barátját megkérte, hogy leolvasás előtt állítsa át a fogyasztásmérőt. A villanyszerelő készségesen segített neki ebben, amivel a szolgáltatónak majdnem egymillió forintos kárt okoztak. A férfival szemben a kaposvári ügyészség felfüggesztett börtönt, és vagyonelkobzást javasolt, barátjával szemben a zalaegerszegi ügyészségen folyik eljárás.
Vágólapra másolva!

A férfi több mint tíz éve üzemeltetett egy sörözőt a Balaton parton. Az évek során megismerkedett egy villanyszerelővel, aki kellő szakképzettsége révén manipulálni tudta a fogyasztásmérőket. 2013-tól kezdve ezért

a férfi minden évben megbízta azzal, hogy az éves leolvasást megelőzően a villanyórát tekerje vissza az általa kért értékig.

A villanyszerelő ezt úgy oldotta meg, hogy a fogyasztásmérőt a hitelesítő plomba eltávolítása után leszerelte, majd lakására vitte, ahol annak számlálóját mechanikus módon a tényleges értéknél kevesebb értékre állította.

A férfi a villanyszerelő ismerőse segítségével hat éven keresztül több mint 22.000 kWh áramot lopott, amivel a szolgáltatónak közel 1 millió forintnyi kárt okozott.

Miután a rendőrök tudomást szerzett az áramlopásról, a nyomozás során

a villanyszerelőnél megtaláltak egy olyan papírt, melyre felírta a férfi villanyórájának azonosítóját, és azt is, hogy a fogyasztásmérőt milyen értékre kell visszaállítani.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a férfival szemben

felfüggesztett börtönt, és vagyonelkobzás kiszabását javasolta. A villanyszerelővel szemben szintén büntetőeljárás indult,

vele szemben a zalaegerszegi ügyészség emelt vádat.