Egy nőnek és egy férfinak életveszélyes sérüléseket okozó férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ítélet szerint a férfi egy elhanyagolt ajkai pinceépületben lakott két áldozatával, italozó életmódot folytattak. Mint kiderült, korábban is többször bántotta a lakótársait.

2020 áprilisában is rájuk támadt amiatt, mert a közösen vásárolt bort megitták.

A férfit egy balta élével kétszer fejbe vágta, ami többszörös koponyacsont-törést eredményezett. Aztán ütötte, rúgta amivel sorozatos bordatörése lett. A nőt is ütlegelte, megrugdosta, végül nagyon erősen a fejére taposott.

Egy szemtanú hívta a rendőröket. Mindkét áldozat életét az időben érkező orvosi segítség mentette meg.

A Veszprémi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője a minősítés megváltoztatása és a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Az emberölés kétszeresen is súlyosabban minősül, az élet elleni bűncselekmények gyakoriak, ezért a vádlott szigorúbb felelősségre vonása szükséges. Másodfokon a Győri Ítélőtábla bírája dönt majd az ügyben.