A buszon veszett össze három férfi, életveszélyes sérülés lett a vége

Vágólapra másolva!
Egy 53 éves férfi a buszon utazott, amikor a 24 éves férfi és barátja részegen felszálltak buszra. Egyikük nem viselt maszkot, és egy bontott sör volt nála, emellett hangosan zenét hallgattak, ami tömegverekedéshez vezetett, melynek során az idősebb férfi bicskával szúrta meg a fiatalt.
Vágólapra másolva!

Az 53 éves, maga is buszsofőrként dolgozó férfi 2021. február 26-án, későn este, a 133E jelzésű buszon utazott. A XIV. kerület, Tisza István téri megállóban szállt fel a buszra részegen egy 24 éves férfi és annak barátja.

Hangszórón hangosan zenét hallgattak, emellett a 24 éves férfi barátja nem viselt maszkot, és egy kibontott sörösdoboz volt nála.

Forrás: Ügyészség

Az 53 éves férfi egy idő után

felállt az ülésről, és odalépett a két fiatalhoz, majd felszólította őket, hogy hogy halkítsák le a zenét, mire ők elküldték.

Ekkor közölte velük azt is, hogy ő buszsofőr, majd

szóvá tette, hogy az egyikük nem visel maszkot, illetve a kezében egy bontott dobozos sör van, így a buszon nem utazhatnak, ezért felszólította őket, hogy a következő megállóban szálljanak le.

Végül mindhárman Zuglóban szálltak le majd a zebra felé indultak. Elöl ment az 53 éves férfi, mögötte néhány méterrel pedig a 24 éves férfi a barátjával.

Az idősebb férfi lelassított, és megvárta a fiatalokat, majd a 24 éves férfi kötekedni kezdett vele. Ez verekedéshez vezetett, melynek során

az idősebb férfi egy összecsukható bicskával egyszer megszúrta a fiatalabbat a mellkasán, aki erre hátrálni kezdett. Barátja ekkor megpróbálta megvédeni a fiatal férfit, aki azonban mégis megindult támadója felé, és fejen ütötte,

majd tovább verekedtek. Barátja ezután is próbálta védeni a szúrt sérülést szenvedett férfit, ezért a támadó felé ütött, majd rúgott. Végül eltávolodtak egymástól, majd az 53 éves férfi rendőri intézkedést kért.

A 24 éves férfi sérülése életveszélyes volt. Az 53 éves férfi a dulakodás során könnyebben sérült.

A Fővárosi Főügyészség

a késelőt életveszélyes testi sértéssel vádolja, és börtönbüntetés kiszabását javasolta. A 24 éves férfival szemben garázdaság miatt emelt vádat,

ami miatt pénzbüntetést kaphat.