Bíró elé áll a rendőrökre bajonettel támadó, borsodi férfi

ezzel a bajonettel akarta megszúrni a rendőröket egy borsodi férfi
ezzel a bajonettel akarta megszúrni a rendőröket egy borsodi férfi
Vágólapra másolva!
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Törvényszéken azzal a férfival szemben, aki 25 centiméter pengehosszúságú bajonettel támadt a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

Tavaly decemberben több büntetőügyben is gyanúsítottként akartak kihallgatni egy borsodi férfit, ezért rendőrök jelentek meg az otthonánál. A férfi ellenállt az intézkedésnek, el akart meneküni, aztán felkapott egy 25 centiméter pengehosszúságú bajonettet és rájuk támadt.

Először az egyik rendőr nyaka felé szúrt, aki ki tudott térni a támadás elől, majd erőteljesen meglendítve a kést a mellkasát vette célba a támadó.

Ezt a mozdulatot már a rendőr kollégái hárították el.

A férfit elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, majd letartóztatták. Szakértők szerint a férfit elmeműködése súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen. A nyomozó ügyészség vádiratában azt kérte a bírótól, hogy ítélje fegyházbüntetésre a rendőrökre támadó bajonettest. Ha bűnösnek találják, akár élete végéig is börtönben maradhat közleményük szerint.