Rátámadtak három emberre a miskolci autóbusz-pályaudvaron

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt felelhet az férfi, aki egy buszsofőrre és több biztonsági őrre is rátámadt a miskolci autóbusz pályaudvaron egy évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy éve, 2021 február elején egy kora délutánon részegen érkezett a miskolci autóbusz pályaudvarra és a járványhelyzet miatt kötelezően előírt arcmaszk nélkül szállt fel egy buszra egy férfi. A sofőr közölte vele, hogy így nem utazhat és felszólította, hogy szálljon le.

A férfi dühében ököllel arcon ütötte,

amivel 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést okozott.

A buszsofőr segítséget kért. A forgalomirányító két biztonsági őrt küldött, akik megakadályozták, hogy a férfi ismét felszálljon, de közben

az egyik biztonsági őrt is ököllel a fején ütötte az agresszív utas.

Ekkor érkeztek meg a rendőrök, megpróbálták megbilincselni a férfit. A részeg utas ellenállt, ezért a biztonsági őrök segítségét kérték. Egyikük lefogta a kezét, miközben a busz oldalához állították.

A férfi hátrabilincselés közben térden és combon rúgta a biztonsági őrt.

A sofőr közfeladatot ellátó személynek minősül, míg a rendőrjárőröknek segédkező biztonsági őr hivatalos személy támogatója, ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség a 42 éves férfi ellen. A büntetlen előéletű férfivel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak.