Egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak a férfinak, aki zárkatársával együtt a börtönből követett el csalásokat úgy, hogy egy mobiltelefonos cég munkatársának adta ki magát.

A 27 éves várpalotai férfi 2018 június és augusztus között  börtönbüntetését töltötte. A férfi a zárkatársa megbízásából egy illegálisan bevitt telefonról

idegen embereket hívott fel, és egy mobilszolgáltató munkatársának adta ki magát, majd nyereményjátékra hivatkozással megszerezte a személyes adataikat.

A zárkatárs szabadlábon lévő felesége az adatok felhasználásával, mások nevére, ám a saját címére telefonokat rendelt egy webshopból, melyeket nem fizetett ki, majd a csalás útján megszerzett telefonokat eladták, ezzel 7 killió forintos kárt okoztak a webshopot üzemeltető telefonos cégnek.

A kép illusztrációForrás: pixabay.com

A férfi bűntársai ellen korábban már vádat emelt az ügyészség, ám ezalatt a férfi külföldre ment, ezért a rendőrök csak most tudták kihallgatni, és őrizetbe venni.

A veszprémi bíróság az ügyészi javaslattal egyezően a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzést a férfi és ügyvédje is tudomásul vette, így az végleges - írja az Ügyészség oldala.