Így dőzsöl az újabb Gyurcsány-fióka! Havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New York-i luxuséletéhez. Aki nagy néha, mondhatni, csak „kiruccan" Magyarországra, amúgy New Yorkban él, akár egy gondtalan milliomos - írja a Metropol.

Karácsony Gergely embere, Korányi Dávid New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxusfelhőkarcolóban lakik, a Metropol információi szerint egy olyan penthouse lakásban, amelynek a bérleti díja havi minimum 6100 dollár, azaz átszámítva közel kétmillió forint.

Forrás: Metropol

Ilyen a kilátás home office közben. 

Gyönyörű a panoráma, itt aztán öröm a home office...

Medence is jár, ha már itt bérel lakást az ember...Forrás: Metropol

Korányi a lehető legkényelmesebb életet éli, sokszor napokig ki sem jön a luxuslakásból,  és nem egyszer dicsekedett már azzal, hogy ez milyen kényelmes életet jelent. Például az online bejelentkezésekhez még nadrágot sem kell felvennie, egy szál gatyában is lehet pénzt keresni...

Forrás: Metropol

Őt is Gyurcsány indította el a pályán

Korányi Dávid is egyértelműen Gyurcsány-fióka, politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kezdte az MSZP-ben,  hogy aztán Bajnai Gordon egyengesse tovább a pályafutását. Afféle politikai inasként szolgálta Bajnait, aki még az ENSZ egyik közgyűlésére is magával vitte. Ott ült közvetlen mögötte.

New York, 2009: Bajnai Gordon miniszterelnök mögött ott ül Korányi Dávid...Forrás: MTI/Beliczay László

Aztán mondhatni magától értetődően, Karácsony Gergely vette át Korányi futtatását. Gyurcsány és Bajnai kérésére azonnal felvette a fővárosi tanácsadók kényelmes megélhetést, évi minimum 10 milliót biztosító listájára, akárcsak Dobrev Klára barátnőjét, az újságíró Kálmán Olgát. 

Ráadásul Korányi munkaszerződésében még azt sem írták elő, hogy ezért a pénzért mennyi időt kell Budapesten töltenie.  Így hát marad a kényelmes luxusélet New Yorkban, a nemrég épült 55 emeletes felhőkarcolóban. Ami tényleg a milliomosok mesés kényelmét szolgálja. Van itt SPA, klubszoba, könyvtárszoba, fitneszterem, fedett medence, jó néhány ötcsillagos szállodát megszégyenítő szolgáltatás.

Forrás: Metropol

Csak néha egy kávéért megy le az utcára New Yorkban

Nem csoda, hogy Korányi, aki egy idő óta Karácsony Gergely személyes jóbarátjának hívja magát,  hetente legfeljebb egyszer-kétszer(!) megy csak le az utcára. Tesz egy-két kört a ház körül, iszik egy kávét, legfeljebb rendel egy kocsit magának, aztán igyekszik vissza a felhőkarcoló kínálta jólétbe.

Leugrott egy kávéért a luxus-felhőkarcolóból... Biztos Budapest problémáin mereng New York utcáinForrás: Metropol

 

A toronyház tövében – vajon az jár-e a fejében, hogy Budapesten még hány szemeteskukát szereljenek le spórolásként?Forrás: Metropol

Ő fordított Karácsony Gergelynek, aki csak makog angolul

Az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen „kültéri" munkán sikerült őt tetten érni. Karácsony Gergely magához rendelte Münchenbe egy biztonságpolitikai konferenciára, ahol világ szégyenére a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy más résztvevőkkel ellentétben nem tud angolul.  Lényegében megbénította a konferencia menetét azzal, hogy a mellette ülő Korányinak a legcsekélyebb dolgot is le kellett fordítania...

Karácsony Gergelyt kivéve mindenki angolul beszél – ezért ül mögötte a jóbarát, Korányi Dávid, hogy fordítson
Mindig el kell mondani Karácsony Gergelynek, hogy mi történik…

A teljes videón – érdemes beletekerni, Karácsony az egyetlen, aki mindig anyanyelvén beszél, és állandóan fordítani kell neki – mindenki más angolul tárgyal. 

Igazi álláshalmozó: Soros-szervezeteknek is dolgozik

Korányi, miközben nagyon ki se mozdul a New York-i luxuslakásból, igazi álláshalmozó, a fővárosi havi egymillás kamu megbízatás mellett jut még ideje számos más szervezetben is „dolgozni".  Ezek jelentős része, talán nem meglepő módon Soros Györgyhöz köthető. A Pozsonyban székelő Globsecnél stratégiai tanácsadó, a szervezetet a Soros nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. Energiadiplomáciai vezető munkatárs a szintén Soros által támogatott, Washingtonban székelő Atlantic Councilnál. Tagja az ECFR-nek, a European Council of Foreign Relations, pán-európai agytrösztnek, amit a Soroshoz köthető Open Society Found alapított, és óraadó tanár volt azon a Johns Hopkins Egyetemen, ami igazi gyűjtőhelye a Soros-híveknek. 

Forrás: Metropol

Neve az ECR listáján a magyar tagok között együtt szerepel Soros György fiával, Alexszel, és persze nem meglepő az sem, hogy társai között ott találjuk Bajnai Gordon mellett Gyurcsány egyéb fiókáit: Ficsor Ádámot és Dessewffy Tibort is.