Nyitrai Zsolt: A polgárőrség egy modern hazafiság

Vágólapra másolva!
Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi csoportokért felelős miniszterelnöki megbízott a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a fontosabb társadalmi csoportokról, mint például a polgárőrökről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a miniszterelnök megbízásából végzik a munkájukat, ami arról szól, hogy a kiemelt társadalmi csoportok ügyét képviseljék, koordinálják a kormányzaton belül. Ami a kiemelt társadalmi csoportokat illeti, a megbízott szerint három nagy csoportra lehet őket osztani. Az egyiket a társadalmi élethelyzetük köti össze, legyen szó nyugdíjasokról, cukorbetegekről, fogyatékkal élőkről. A másik csoport tagjait az azonos hivatás köti össze, mint a védőnők, rendőrök, tanárok. A harmadik csoport tagjait az azonos életmód, hobbi köti össze, ők például a természetjárók és a horgászok.

A nyugdíjasokat illetően Nyitrai Zsolt elmondta, az Államkincstárral közösen indították el részükre a Jókor Magazint. Ez az ingyenes magazin e csoport számára közli a legfontosabb információkat. Az újság legfrissebb számát most juttatják el a kétmillió nyugdíjashoz, benne fontos közéleti információk mellett arról is tájékoztatást kapnak, hogy milyen juttatásokban részesültek az év elején.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.