Közpénzen politikusokkal dőzsöl a BKV-vezér

M3 metró déli szakasz, Bolla Tibor
Vágólapra másolva!
Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója rendszeresen tart úgynevezett „munkaebédeket" és „munkavacsorákat", amelyekre vezető politikusokat hív meg. Információink szerint a számlákat utólag elszámoltatja a BKV-val, vagyis a cég állja a cechet. Az egyik ilyen ebéden a korrupciógyanús ügyekbe keveredett Horváth Csaba zuglói polgármester is részt vett, többek között poliplábat és sárga úszójú tonhalat ehettek a meghívottak.
Vágólapra másolva!

A Mediaworks Hírcentrumának birtokába került több olyan számla is, amely igazolja, hogy Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója „munkaebédnek" és „munkavacsorának" nevezett összejöveteleket tart jó nevű vendéglátóhelyeken, ahol vezető politikusokat vendégel meg, a számlát pedig utólag a BKV-val fizetteti ki.

Az egyik „munkaebéden" Bolla Horváth Csaba zuglói polgármesterrel találkozott 2019. december 17-én. Az eseményen az említettek mellett két ismeretlen személy is részt vett. A számla alapján az egyórás ebéd összköltsége 101 345 forint volt.

Bolla és asztaltársai délben ültek be a Bigfish Seafood Bistróba, amely az Andrássy úton található és jellemzően tengeri ételeket kínálnak a betérő vendégeknek. A számla alapján a BKV vezérigazgatója és Horváth Csaba olyan különlegességeket kóstoltak meg, mint például az ördöghal filé, a polipláb és a sárga úszójú tonhal.

A halételek mellé a pompás kísérőnek számító remulade mártást és norvég vajmártást is kértek, valamint megkóstoltak egy rizottót is.

Bolla Tibor Fotó: Koncz Márton - Origo

Előételként Szent Jakab-kagylót és lazac tatárt fogyasztottak, valamint egy vegyes ízelítőnek nevezett fogást is, ami az étterem honlapján található leírás szerint polip carpacció-t és ördöghal carpacciót, valamint egy szent jakab kagyló ceviche-t foglal magában. Rendeltek továbbá egy adag mazzancole-t, ami egy garnélarák-féle.

Desszertet végül csak ketten ettek: egy gesztenyepürét és egy ananász tartárt. Alkoholos italokat a meghívottak nem rendeltek, de elfogyott 6 üveg ásványvíz, darabja 1500 forintért és „négy málnás bazsalikomos frissítő" is.

A számla végösszege meghaladja a százezer forintot, amelyet információink szerint Bolla, szokása szerint, nem a saját zsebéből fizetett, hanem később elszámolt a BKV terhére.

A bőkezű meghívások különösen annak fényében tűnhetnek visszásnak, hogy az elmúlt napokban több vezető MSZP-s politikus kapcsán is súlyos korrupciógyanús ügyek láttak napvilágot. Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselő például a hatóságok gyanúja szerint minimum 250 millió forintnyi vesztegetési pénzt vehetett át 2017 és 2019 között.

A két politikus a kenőpénzeket átadó Fuzik Zsolt szerint a zuglói parkolási rendszert üzemeltető cég profitjának felét kapta meg. Fuzik a parkolási társaság anyacégének vezető munkatársa volt, akinek a vallomását poligráffal ellenőrizték a hatóságok, és a vizsgálat szerint igazat mondott a vesztegetési pénzek kapcsán. Két további szocialista politikus, Molnár Zsolt és Baja Ferenc a gyanú szerint pont a BKV informatikai rendszereit üzemeltető cégtől kapott kenőpénzt. Előbbi 40, utóbbi 30 millió forintot.

A BKV terhére elszámolt „munkaebédek" és „munkavacsorák" kapcsán a cég sajtóosztályához fordultunk kérdésekkel.