Szijjártó: Kínának fontos szerepe lehet a háború eszkalációjának megakadályozásában

SZIJJÁRTÓ Péter
Dunaharaszti, 2022. január 28. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Marso Kft. logisztikai központjának átadási ünnepségén Dunaharasztiban 2022. január 28-án. A hazai tulajdonú Marso Kft. 5,5 milliárd forintos projektjéhez az állam 693 millió forint támogatást biztosított, így járulva hozzá ötven új munkahely létrejöttéhez. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A külgazdasági és külügyminiszter szerint Kínának fontos szerepe lehet a ukrajnai háború eszkalációjának megakadályozásában.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter erről azután írt a közösségi oldalán, hogy hétfőn telefonon beszélt Vang Ji kínai külügyminiszterrel, akivel áttekintették az ukrajnai háború regionális biztonságra gyakorolt hatásait.

- jelentette ki a magyar diplomácia vezetője.

Szijjártó Péter hozzáfűzte: megköszönte kínai hivatali partnerének

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A külügyminiszter kínai kollégájával közölte azt is, hogy:

Ezért - folytatta - Magyarország támogat minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely a béketeremtésre és az ahhoz vezető párbeszéd megindítására, illetve folytatására irányul.
Szijjártó Péter a kínai külügyminiszternek beszámolt arról is, hogy a háború kitörése óta 170 ezren érkeztek Ukrajnából,

Jelenleg 200 olyan kínai állampolgár tartózkodik Magyarországon, aki Ukrajnából érkezett és ezen a héten utazik haza Kínába - ismertette a miniszter, hozzátéve, hogy kínai hivatali partnere köszönetet mondott az ő ellátásukért is.