Elítélték a férfit, aki nyakon szúrt egy utast az 1-es villamoson

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Első fokon hat és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt egy utasra az 1-es villamoson 2020 novemberében, miután az utas szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját.
Vágólapra másolva!

2020. november 12-én hajnalban az 1-es villamoson két utas összeveszett egymással, mert az egyikük szóvá tette, hogy a másik nem jól viseli az arcmaszkját.

Akire rászóltak, annyira dühös lett, hogy többször megütötte a másikat.

Az áldozat előrement a villamosvezetőhöz és arra kérte, értesítse a mentőket és a rendőrséget.

Ettől a támadó csak még dühösebb lett. Előkapott egy kést, majd egy

"nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz!" felkiáltással a férfihez lépett és nyakon szúrta.

A támadó felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját. Elmenekült. Az áldozat 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett.

A férfi elfogásáról korábban közzétettek egy videót:

Tettéért az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék

6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 6 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a férfit,

akit emberölés kísérletével vádolt az ügyészség.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, az időmúlást, a sértetti megbocsátást, továbbá azt, hogy a támadó négy kisgyermek eltartásáról gondoskodik. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy bódult állapotban követte el, valamint azt, hogy vele szemben a bűncselekmény elkövetésekor - élet elleni bűncselekmény miatt - már másik büntetőeljárás is folyamatban volt. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője teljes körű fellebbezést jelentett be. A bíróság a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélyeire hivatkozva - a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig - fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét. A döntés nem végleges.